Έρευνα για τις οικονομικές σχέσεις του Τραμπ στην Τουρκία: Το μυστήριο των Δίδυμων Πύργων

Οι Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη. Photo via Trump Tower




Οι απαντήσεις του Οργανισμού Τραμπ, σε ερωτήσεις τεσσάρων Αμερικανών γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος, σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Προέδρου των ΗΠΑ, στην Τουρκία, στην πραγματικότητα, επέστησαν μεγαλύτερη προσοχή στην υπόθεση, δήλωσε την Πέμπτη ο δημοσιογράφος του Courthouse News, Adam Klasfeld.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Tom Udall, Tammy Duckworth, Elizabeth Warren και Richard Blumenthal, σε επιστολή που έστειλαν την Τρίτη, ζήτησαν από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τραμπ, Τζιλ Α. Μάρτιν, να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την ακίνητη περιουσία της οικογένειας Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο οργανισμός Τραμπ έχει συμφωνία άδειας εκμετάλλευσης με τον Όμιλο Doğan της Τουρκίας για έναν δίδυμο πύργο στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος είπε σε μια συνέντευξη του το 2015, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής προεδρικής εκστρατείας ότι ο διακανονισμός παρουσιάζει “μικρή σύγκρουση συμφερόντων” σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο Οργανισμός Τραμπ δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το συνολικό ποσό σε δολάρια, που εισπράττει η εταιρεία από τη σύμβασή της, ούτε για τους όρους στην περίπτωση που οι Τούρκοι συνέταιροι του καταγγείλουν τη συμφωνία αδειοδότησης με τον Οργανισμό Τραμπ,  έγραψε ο Klasfeld. Τα δύο ερωτήματα υπέβαλαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές.

Ρώτησαν επίσης από που αντλεί την εξουσία η τουρκική κυβέρνηση για να αφαιρέσει το όνομα του κ. Τραμπ από τα κτίρια ή να επηρεάσει τη συμφωνία αδειοδότησης και αν ο Οργανισμός Τραμπ έλαβε κάποια μηνύματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όμως, ο οργανισμός Τραμπ αγνόησε αυτές τις ερωτήσεις στις απαντήσεις που έδωσε, σημείωσε ο Klasfeld.

Ως γνωστό, ο κ. Τραμπ βρέθηκε κάτω από σκληρή κριτική για το γεγονός ότι αποδέχθηκε τις απαιτήσεις του προέδρου της Τουρκίας, όπως είναι η απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Επίσης το γεγονός ότι εμπόδισε τις προσπάθειες επιβολής κυρώσεων από το Κογκρέσο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν.

ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Ο Ερντογάν “πλήρωσε” τον Τραμπ για τη βοήθεια που του δίνει: Δεν εγκαταλείπει τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: