Είκοσι χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δρομολογεί μέσα στο 2020 η κυβέρνηση

Από το υπουργικό συμβούλιο της 28ης Νοεμβρίου. APE-MPE, ALEXANDROS VLACHOS




Στην υλοποίηση περίπου 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε συνολική ενημέρωση για ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο ενώ το πλάνο προβλέπει ακριβώς 19.700 προσλήψεις ως το τέλος του 2020, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της διετίας 2019/20.

Κατά το χθεσινό υπουργικό ο κ. Θεοδωρικάκος, ζήτησε από όλους τους συναδέλφους του να ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020, ώστε τον ερχόμενο μήνα να οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν.

Οπως έχει κατ΄επανάληψη γνωστοποιηθεί από την κυβέρνηση, προτεραιότητα στη στελέχωση έχουν οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας, τομείς οι οποίοι και θα ενισχυθούν περισσότερο, με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό.

Το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, ανέρχεται σε 525.268 μόνιμους υπαλλήλους και 51.680 έκτακτο προσωπικό. Οι αποχωρήσεις την διετία 2018-19 ανέρχονται στις 20.300, ενώ, άλλοι δέκα χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη χρονιά.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί επίσης η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσων προσλήψεων αφορούν στις ανάγκες διαχείρισης του μεταναστευτικού. Έτσι δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για την κάλυψη κρίσιμων θέσεων, πέραν των 1.700 προσλήψεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό.

Με πληροφορίες από iefimerida

Θα ανακοινώσει πρόεδρο Δημοκρατίας σήμερα ο Μητσοτάκης, στο «βουβό» συνέδριο της ΝΔ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: