File Photo: Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς παραταγμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο, Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η Νέα Δημοκρατία σήμερα Παρασκευή ξεκινά το 13ο συνέδριο της, με σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει τώρα».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μετεκλογικό πανηγυρικό συνέδριο που γίνεται χωρίς πολύ διαφήμιση και χωρίς να αφορά την κοινωνία. Αφορά κυρίως τους συμμετέχοντες, περίπου 6.500 συνέδρους και παρατηρητές που θα προσέλθουν στο Metropolitan Expo για να ακούσουν τον πρόεδρό τους και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφωνεί έναν επίσημο πανηγυρικό.

Να πανηγυρίσει μαζί τους για την επιστροφή στην εξουσία, να κάνει έναν απολογισμό των πρώτων τεσσάρων μηνών και να κωδικοποιήσει τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε στη Βουλή.

Υπάρχει όμως ένα θέμα στο οποίο δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις. Αυτό αφορά στο όνομα του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος υποσχέθηκε μια επιλογή ευρύτερης συναίνεσης. Λίγες εβδομάδες πριν είχε δηλώσει ότι θα αποφασίσει για την πρότασή του κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, σε κάποιο βουνό.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει το θέμα κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου, είτε σήμερα στην αρχική του ομιλία, είτε στο κλείσιμο της διαδικασίας την Κυριακή.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος σε άρθρο του στο anoixtoparathyro.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θέλει να μείνει η εκκρεμότητα που επιτρέπει τη συζήτηση, την παραφιλολογία και γενικά τις ζυμώσεις και τις… εντάσεις.

Και αναφέρεται το όνομα του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλου που εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρώσει ευρύτερη πλειοψηφία, ενώ λόγω των καλών του σχέσεων με τον Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να κερδίσει και την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι από την αρχή έχει τοποθετηθεί υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου.

HJ

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα»: Ξεκινάει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, η νέα φυσιογνωμία του κόμματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: