Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο: Νεκρός και ο δράστης

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο που σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση. Πηγή φωτογραφίας @cnnbrk




Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν απόψε ότι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο δράστης είναι επίσης νεκρός.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Η Ντικ είπε ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται θα αυξηθούν οι περιπολίες, ένοπλων και άοπλων αστυνομικών. Οι αρχές, πρόσθεσε, εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή μπορεί να υπάρχει.

«Εργαζόμαστε με τη μέγιστη ταχύτητα για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και αν έχει εμπλακεί κάποιος άλλος» στην υπόθεση αυτή, τόνισε.

Ο δράστης φορούσε κάτι που έμοιαζε με γιλέκο αυτοκτονίας, αλλά ο αναπληρωτής διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε ότι ήταν ψεύτικο και ότι δεν περιείχε εκρηκτικά.

Τρομοκράτης που αποφυλακίστηκε

Σύμφωνα με το Sky news ο τρομοκράτης του Λονδίνου ήταν στη φυλακή και αποφυλακίστηκε.

Συνεδριάζει εκτάκτως κυβερνητική επιτροπή κρίσης

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής κρίσης μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η συνεδρίαση της επιτροπής “Κόμπρα” αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21.30 τοπική ώρα (23.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

Το εγκώμιο των πολιτών έπλεξε ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι το επεισόδιο έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ο Τζόνσον, που όπως είπε σταμάτησε την προεκλογική εκστρατεία του για σήμερα το βράδυ, έπλεξε το εγκώμιο των πολιτών που παρενέβησαν για να αφοπλίσουν τον δράστη. «Θέλω να τιμήσω την εκπληκτική γενναιότητα εκείνων των πολιτών που παρενέβησαν για να προστατεύσουν τη ζωή άλλων.

Για μένα, εκπροσωπούν ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας και τους ευχαριστώ εκ μέρους όλης της χώρας», τόνισε. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να διχαστεί, ούτε να την εκφοβίσουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Για σοκαριστικό συμβάν μίλησε ο Κόρμπιν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για «σοκαριστικό» συμβάν και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Καταδίκασε την επίθεση ο Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα μέσω του εκπροσώπου του Τζουντ Ντίρι. “Δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

“Ο πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρακολουθεί την κατάσταση”, αναφέρει ο Ντίρι σε γραπτή ανακοίνωση. “Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρομοκρατική δράση το μαχαίρωμα στη London Bridge με δύο θύματα: Νεκρός και ο δράστης (video)

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: