37ος Μαραθώνιος: Πρώτος ο Κενυάτης Κόμεν, τρίτος με σπουδαία εμφάνιση ο Γκελαούζος

Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν τερματίζει πρώτος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης από έναν Έλληνα δρομέα και τις δύο πρωτιές από δυο Κενυάτες, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων δρομέων.

Νικητής στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν ο Τζον Κιπκορί Κόμεν από την Κένυα. Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Φελισιέν Μουχιτίρα. Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος τερμάτισε τρίτος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με χρόνο 2:19:02.

Αναλυτικά, ο Τζον Κιπκορί Κόμεν τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:16:34. Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό.

Ο Κενυάτης Φελισιέν Μουχιτίρα ήρθε δεύτερος στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας με χρόνο 2:16.43.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκίνησε από τη φυσική του βάση, τον Μαραθώνα, ακριβώς στις 09:00, ενώ νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση για τον Αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Ο καιρός στην Αττική είναι βροχερός. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν πτοεί τους δρομείς, αφού μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή είναι εκείνη που μετράει.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καταρρίπτει και πάλι τα ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά περισσότεροι από 60.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γκελαούζου

Η επίδοση που πέτυχε ο δρομέας του Παναθηναϊκού τον έκανε τον δεύτερο ταχύτερο Ελληνα όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου, πίσω από τον Νίκο Πολλιά, ο οποίος είχε διανύσει την απόσταση σε 2.17.56, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Γκελαούζος αναδείχθηκε για τρίτη φορά νικητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη, η οποία τερμάτισε σε 2.45.50.

«Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η κούρσα. Ήθελα να φτάσω στα όρια μου. Ήξερα πως ήμουν καλά. Πριν φτάσω στην Κηφισιάς κατάλαβα πως θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια. Ήρθα με πολλές δυνάμεις. Μετά το 23ο χιλιόμετρο με βοήθησε το κοινό, δεν κοίταγα καν το χρονόμετρο. Ευχαριστώ τον κόσμο», δήλωσε ο Γκελαούζος ο οποίος όταν πέρασε έξω από το σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Μεσόγεια γνώρισε την αποθέωση από οπαδούς του τριφυλλιού. Στον τερματισμό τον περίμεναν η μητέρα του και η αδελφή του και έπεσε στην αγκαλιά τους.

Σε εξέλιξη ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: 20.000 δρομείς στην κλασσική διαδρομή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: