Τον εγκλωβισμό των αμερικανικών δυνάμεων στον πόλεμο της Συρίας τρέμει το Πεντάγωνο

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλλι, στο Πεντάγωνο. Photo via Pentagon




Τον κίνδυνο εγκλωβισμού των αμερικανικών στρατευμάτων, που βρίσκονται στη Συρία, ανάμεσα στις αντιμαχόμενες παρατάξεις, τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές από τη μία, τον συριακό στρατό και τους Κούρδους από την άλλη, αντιμετωπίζει ως πιθανότητα το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί απόψε μεγάλη ανησυχία, καθώς οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων, βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται εξαιρετικά επικίνδυνες.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο έγραψε στο Twitter:

Δεδομένου ότι οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από τους Κούρδους προσεγγίζουν μια κουρδική πόλη στη Συρία:
-700 υποστηρικτές του ISIS διαφεύγουν
Οι δυνάμεις του Ερντογάν μαγνητοσκοπουν τους εαυτούς τους να κόβουν τα κεφάλια των Κούρδων. Τα στρατεύματα των ΗΠΑ διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αποκοπούν και να υποστούν επίθεση από εχθρικούς μαχητές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τους Τούρκους και τους Κούρδους. Οι τελευταίοι αισθάνονται έντονα προδωμένοι και μπορεί να μην είναι απόλυτα συνεργάσιμοι, παρά το γεγονός ότι είχαν εξαιρετική σχέση συνεργασίας με τις αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες τους συμπαραστάθηκαν.

Πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την απογόητευση τους για την προδοσία των Κούρδων, όπως έγραψε η δημοσιογράφος Lara Seligman, ανταποκρίτρια στο Πεντάγωνο του περιοδικού Foreign Policy.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού των αμερικανικών δυνάμεων είναι υπαρκτός και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος ίσως αναγκαστεί να διατάξει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Ο τρόπος συμπεριφοράς της Τουρκίας είναι πολύ κακός, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: