Συριακό Παρατηρητήριο: 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη της εισβολής στη Συρία

File Photo: Κούρδοι πρόσφυγες από τη Συρία που εγκατέλειψαν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία φτάνουν στο στρατόπεδο προσφύγων Bradasrsh, στο Duhok, περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ. EPA, GAILAN HAJI
Η στρατιωτική επιχείρηση, την οποία έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, έχει προκαλέσει μέσα σε οκτώ ημέρες τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη της επίθεσης» στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τις μάχες στην επαρχία Χασακέ, την περιφέρεια του Κομπάνι (επαρχία Χαλεπίου) και την περιφέρεια του Ταλ Αμπιάντ (επαρχία της Ράκα).

Πολλοί εκτοπισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε συγγενείς τους σε ασφαλέστερες ζώνες, άλλοι κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο σε περιβόλια.

Σαράντα σχολεία της επαρχίας Χασακέ έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής εκτοπισμένων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Πρώτη η Τουρκία στις εισαγωγές γερμανικών όπλων: Στο ζενίθ οι πωλήσεις το 2018

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal