Σκέφτομαι με τρόμο τι θα γινόταν αν είχε λυθεί το Κυπριακό και ο Ερντογάν …«απέλυε» τον Ακιντζί

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, για τον οποίο ο πρόεδρος της κατοχικής δύναμης Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι του χάρισε τον «θώκο που κάθεται», έκανε μία καλή πράξη το Σάββατο. Μάλλον αποφάσισε να «επαναστατήσει».

Με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Συρία σκέφτηκε και έγραψε ορθά και δημοκρατικά:

  • Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει το καλό της Τουρκίας και να απαλλαγεί από το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Όπως είπα και στο παρελθόν, ακόμα και να πούμε το 1974 Ειρηνική Επιχείρηση, ήταν ένας πόλεμος και αυτό που έτρεχε ήταν αίμα. Τώρα αν πούμε Πηγή Ειρήνης, αυτό που τρέχει δεν είναι νερό, είναι αίμα. Γι’ αυτό το λόγο η μεγαλύτερή μου ευχή είναι άμεσα να μεσολαβήσει η διπλωματία και να αρχίσει ένας διάλογος.

Του απάντησε αμέσως ο Ερντογάν λέγοντας ότι λίγο-πολύ αυτός τον εξέλεξε παράνομο ψευτο-«πρόεδρο» και του έστειλε το μήνυμα ότι είναι ένας τελειωμένος «ηγέτης».

  • «Ο θώκος που κάθεται δεν είναι κάτι που ο ίδιος απέκτησε, κερδήθηκε χάρη στην παρέμβαση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι ομοεθνείς μας -είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας- θα του δώσουν την απάντηση που χρειάζεται».

Δεν γνωρίζω ποιους εννοεί όταν αναφέρεται σε ομοεθνείς. Υποθέτω πως ομιλεί για τους έποικους από την τουρκική Ανατολία, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι ομοεθνείς του Ερντογάν είναι οι Τουρκοκύπριοι. Διότι είχα πειστεί από το …ΑΚΕΛ, ότι οι Τουρκοκύπριοι βασικά νιώθουν Κύπριοι! Όχι; Μα τι λέτε τώρα; Δεν γνωρίζει ο κ. Άντρος Κυπριανού; Που ακόμα και σήμερα εμπιστεύεται τους στρατοκράτες της Τουρκίας…

Η αντιδημοκρατική αντίδραση του Ερντογάν, πρέπει να προβληματίσει όλους στην Κύπρο και την Ελλάδα. Διότι, εάν είχαμε αποδεχθεί μία κακή λύση, όπως αυτές τις φιλοτουρκικές που μας προσφέρουν στο …πιάτο και αποδέχονται οι ελίτ της Λευκωσίας και της Αθήνας, που θα είμασταν σήμερα, εάν ο κ. Ερντογάν οργιζόταν με τον ηγέτη του «τουρκικού συνιστώντος κράτους» και τον έστελνε σπίτι του;

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Χθες, ο κ. Ερντογάν μας άνοιξε διάπλατα τα μάτια. Ισοπέδωσε τον Μουσταφά Ακιντζί και τον εξευτέλισε.

  • Πρώτον, διέγραψε ότι επιλέχθηκε από τους Τουρκοκύπριους στις παράνομες ψευτο-«προεδρικές» εκλογές των κατεχομένων, λέγοντας ότι ο ίδιος τον …διόρισε, και
  • Δεύτερον, έδειξε για μία ακόμη φορά -όχι ότι δεν το γνωρίζαμε- ποιος είναι το αφεντικό. Η κατοχική Τουρκία κάνει και τώρα, θα κάνει και στο μέλλον, ότι επιθυμεί στον κατεχόμενο κυπριακό βορρά. Όλα όσα λένε και ονειρεύονται οι «τουρκολάγνοι» της Λευκωσίας και της Αθήνας είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Η κατοχική δύναμη δεν θα μας αφήσει ποτέ ήσυχους…

Όσο για τον κ. Ακιντζί, δεν πρόκειται να κλάψει κανείς, εκτός από τους ανόητους. Συνεργάστηκε με τον Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να νομιμοποιηθεί το ψευδοκράτος και για να διεισδύσουν οι ισλαμιστές στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ήταν ένα από τα πολλά πιόνια του Ταγίπ Ερντογάν. Και τώρα πληρώνει ακριβώς αυτό: ότι τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε ένα θέατρο για να τουμπάρει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Τον οποίο, αρκετές φορές, έστειλε αδιάβαστο.

Δεν γνωρίζω αν κατέβασε από τα κοινωνικά δίκτυα ή όχι, την επίμαχη ανάρτηση του, ο κ. Ακιντζί. Αλλά όλη η ιστορία απέδειξε ότι έχουν δίκιο οι πολλοί που υποστηρίζουν πως έτσι θα είναι η Κύπρος την επόμενη ημέρα μίας κακής λύσης… Η Άγκυρα θα αποφασίζει και θα διατάζει… Και ο κάθε κ. Ακιντζί πρέπει να ακούει και να σιωπά.

Ξύπνησε ο φόβος για τον Αττίλα: Ο Ταγίπ άνοιξε τις πόρτες της «κόλασης», ο Τραμπ τον φοβάται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: