Σε εξαιρετική φόρμα ο Giannis: “Σάρωσε” στον αγώνα με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς [videos, photos]

File Photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Photo via Twitter, @Bucks




Αήττητοι ολοκλήρωσαν τους αγώνες προετοιμασίας τους οι Μιλγουόκι Μπακς για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Τα «ελάφια» επικράτησαν με 118-96 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο «Fiserv Forum» του Μιλγουόκι, έχοντας για άλλη μια φορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε εξαιρετική φόρμα.

Ο Ελληνας άσος των Μπακς είχε 26 πόντους (8/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε περίπου 27 λεπτά συμμετοχής. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Μίντλετον (18 πόντους, 7 ασίστ) και Ρόμπιν Λόπεζ (14 π.).

Από την πλευρά της Μινεσότα, ο Καρλ Αντονι Τάουνς είχε 16 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά (1/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα) ενώ πολύ άστοχος ήταν και ο Αντριου Γουίγκινς, που τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους (2/11 δίποντα, 2/7 τρίποντα).

Αντετοκούνμπο: «Είναι τρομακτικό το πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε»

Δύο πράγματα ξεχώρισαν στον Γιάννη Αντεκούνμπο, καθώς κοίταξε το φύλλο αγώνα, ενώ απευθυνόταν στα μέλη των ΜΜΕ την Πέμπτη το βράδυ, και ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς μετά τη νίκη επί της Μινεσότα ολοκλήρωναν αήττητοι την προετοιμασία για πρώτη φορά μετά το 1997: Τα τρίποντα και τα λάθη της ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι οι Μπακς είχαν 21 λάθη και είχαν άσχημα ποσοστά από τα τρίποντα (11/40, 27,5%) κέρδισαν εύκολα τους Τίμπεργουλβς με 118-96 και ο Γιάννης τόνισε πως «είναι τρομακτικό το πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε», στην διάρκεια της κανονικής σεζόν όταν όλοι ανταποκριθούν στις προσδοκίες της ομάδας.

«Αμυντικά ήμασταν πολύ ενεργοί και καλύπταμε ο ένας τον άλλον, αλλά το 5-0 (σ.σ. στους αγώνες προετοιμασίας) δεν σημαίνει τίποτε» υποστήριξε ο Αντετοκούνμπο που τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, 14 ριμπάουντ και τρία μπλοκ.

«Καθώς προχωράμε, γίνεται όλο και πιο δύσκολο και ελπίζουμε ότι σε αυτά τα πέντε παιχνίδια χτίσαμε καλές συνήθειες που μπορούν να μεταφερθούν στην κανονική περίοδο», σχολίασε ο ο Ελληνας άσος.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μπούντενχολζερ δεν ήταν πάντοτε ευχαριστημένος με την αμυντική προσπάθεια της ομάδας του στα προηγούμενα ματς, αλλά του άρεσε η ένταση που έφεραν οι παίκτες στο ματς με τη Μινεσότα την οποία κράτησαν σε ποσοστά 31,3%.

«Δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε στον αμυντικό τομέα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά νομίζω ότι οι παίκτες μας έχουν μεγάλη υπερηφάνεια και θέλουν να είναι σπουδαίοι στην άμυνα» είπε ο τεχνικός των Μπακς και συνέχισε: «Μαθαίνουμε ακόμα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε στην επίθεση, να βρούμε τα rotations της ομάδας και έχουμε πολύ βάθος στον πάγκο».

Ο περυσινός MVP του πρωταθλήματος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, είχε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ, σουτάρωντας με 61,2% στους αγώνες της προετοιμασίας.

«Συνήθως βελτιώνομαι καθώς προχωράμε στην κανονική περίοδο» ανέφερε ο Γιάννης και κατέληξε: «Έχω μάθει πώς με μαρκάρουν, πότε οι συμπαίκτες μου θέλουν την μπάλα και έτσι γίνεται πιο εύκολο. Υπάρχει η ψυχολογική και η σωματική κούραση φυσικά, όμως όλα φτιάχνουν. Νιώθω καλά. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίζει η ομάδα μου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάλος με πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης: Ζητά επέμβαση του στρατού στην Καταλονία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: