Πόση αθλιότητα ακόμη: Τώρα λένε ότι θα χτίσουν εργατικές κατοικίες στα Βαρώσια

FILE PHOTO: Φωτογραφία που εικονίζει άποψη του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τη θάλασσα για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Την απόφαση να προχωρήσει στο έργο κατασκευής εργατικών κατοικιών στην περιοχή των Βαρωσίων, έλαβε χθες το παράνομο ψευτοϋπουργικό συμβούλιο στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, η απόφαση αφορά τον καθορισμό του σημείου όπου το έργο θα ανεγερθεί (ή θα δημιουργηθεί) με τον Κουντρέτ Οζερσάι να ανακοινώνει ότι δόθηκε στη “διοίκησης της μονάδας εργατικών κατοικιών” η εντολή για την έναρξη του έργου και οι εργατικές κατοικίες θα γίνουν στην περιοχή Βαρωσίων Αμμοχώστου. Δεν δίδονται όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για μια ακόμη μεθοδευμένη κλιμάκωση που κανείς δεν γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί ή απλώς θα χρησιμοποιηθεί ως ακόμη ένα μέσο πίεσης προς την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της πολύπλοκης και δύσκολης διαπραγμάτευσης που διεξάγεται με πολλά εμπόδια και πισωγυρίσματα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θέμα που άνοιξε σταδιακά πριν από μερικές εβδομάδες αρχικά με επισκέψεις, κατοπτεύσεις και δηλώσεις που κλιμακώθηκαν. Δηλώσεις αντικρουόμενες πολλές φορές που όμως δείχνουν ότι δεν είναι θέμα ουσίας για την Τουρκία είναι θέμα διαπραγμάτευσης και εντυπώσεων».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Αναστασιάδης για Γιαβούζ: Λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα με βάση το διεθνές δίκαιο μέτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: