Και οι στρατιωτικοί εναντίον του Τράμπ, λέει ο γερουσιαστής βαν Χόλλεν: Η δεύτερη προδοσία…

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Μέριλαντ Κρις βαν Χόλλεν. EPA, JIM LO SCALZO




Ακούμε από τους στρατιωτικούς μας ηγέτες ότι είναι έξαλλοι για την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να προδώσει τους Κούρδους συμμάχους μας στη Συρία, αναφέρει σε μήνυμά του ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις βαν Χόλλεν.

Τόνισε συγκεκριμένα:

Μόλις ακούσαμε από τον ναύαρχο William McRaven, τον αρχιτέκτονα της επιδρομής εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ότι ο Πρόεδρος θέτει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια και το μέλλον.

Ως γνωστό, ο κ. McRaven έγραψε στην εφημερίδα New York Times ότι “άν ο Πρόεδρος Trump δεν καταδείξει την ηγεσία που χρειάζεται η Αμερική, τότε είναι καιρός για ένα νέο άτομο στο Οβάλ Γραφείο”.

Σύμφωνα με τον κ. βαν Χόλλεν:

  • Αυτή είναι μια δεύτερη προδοσία. Γιατί κάθε φορά που ο Ερντογάν μιλάει για με τον πρόεδρο Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Πενς, προσχωρούμε στις πλήρεις απαιτήσεις της Τουρκίας;
  • Αυτό καθιστά επιτακτικό το Κογκρέσο να ψηφίσει αμέσως τον σκληρό νομοσχέδιο για τις κυρώσεις που εισήγαγα με τον (Ρεπουμπλικάνο) γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής λέει ότι “ενώ είναι ευπρόσδεκτη μια κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες, οι άλλοι όροι υποκύπτουν στις μέγιστες απαιτήσεις του Ερντογάν και θα επιτρέψουν στην Τουρκία να προχωρήσει σε εθνοκάθαρση ένα μεγάλο αριθμό κουρδικών περιοχών και να οδηγήσει σε αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)”.

Ο κ. βαν Χόλλεν σημειώνει ότι “ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ και εγώ θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις μας”.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΈΔΡΟΥ ΠΕΝΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩ

Και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας εναντίον του Τραμπ για τους Κούρδους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: