ΗΠΑ: Σάλος από βίντεο οπαδών Τραμπ με τον Πρόεδρο να πυροβολεί δημοσιογράφους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, SHAWN THEW




Η Ένωση Διαπιστευμένων Δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο,(WHCA), κάλεσε την Κυριακή τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκηρύξει ένα βίντεο στο οποίο λέγεται ότι παρουσιάστηκε σε συγκέντρωση

οπαδών του και  δείχνει τον  Αμερικανό Πρόεδρο να πυροβολεί εναντίον δημοσιογραφικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της WHCA Τζον Κάρλ εξέδωσε ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times που ανέφερε ότι το βίντεο προβλήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εκδήλωση της American Priority στο θέρετρο του Τραμπ στο Μαϊάμι.

“Η  WHCA είναι τρομοκρατημένη από ένα βίντεο το οποίο λέγεται ότι προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο σε πολιτική διάσκεψη που οργανώθηκε από υποστηρικτές του Προέδρου στο Trump National Doral στο Μαϊάμι”, ανέφερε ο Καρλ. “Ολοι οι Αμερικανοί πρέπει να καταδικάσουν αυτή την απεικόνιση βίας εναντίον των δημοσιογράφων και των πολιτικών αντιπάλων του Προέδρου”.

“Εχουμε πει στο παρελθόν ότι η ρητορική του Προέδρου μπορεί να πυροδοτήσει βία. Τώρα καλούμε τον Πρόεδρο και όλους όσοι συνδέονται με αυτή την διάσκεψη να αποκηρύξουν το βίντεο και να διακηρύξουν ότι η βία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Καρλ.

Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο  YouTube και στο  Twitter μετά την πρώτη του παρουσίαση από το αποκαλυπτικό άρθρο των The Times, είναι φτιαγμένο από ένα κλιπ της ταινίας “Kingsman: The Secret Service,” και δείχνει το κεφάλι του Τραμπ ένθετο στο σώμα ενός χαρακτήρα που βιαιοπραγεί σε έξαλλη κατάσταση μέσα στην “Εκκλησία των Fake News.”

Απεικονίζεται να πυροβολεί και να μαχαιρώνει ανθρώπους που στα πρόσωπά τους έχουν εντεθεί επικριτές του Τραμπ και τα logos ειδησεογραφικών οργανισμών. Ανάμεσά τους είναι το Politico, η The Washington Post, NPR και The Hill.

Ο Τραμπ σε όλη του τη θητεία έχει κατ’ επανάληψη επιτεθεί στα ΜΜΕ, συχνά στοχεύοντας συγκεκριμένους δημοσιογράφους για την κριτική τους. Ολα τα ρεπορτάζ που δεν εγκρίνει τα χαρακτηρίζει  “fake news” ενώ αποκαλεί  συγκεκριμένα ειδησεογραφικά μέσα “εχθρούς του λαού”.

Με πληροφορίες από The Hill

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: