Από 8 έως 17 μονάδες το προβάδισμα Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις: Γρίφος το αποτέλεσμα

File photo: Με σημαντικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του ο πρωθυπουργός Τζόνσον. EPA/ANDY RAIN




Το Συντηρητικό Κόμμα υπό τον Μπόρις Τζόνσον προηγείται είτε κατά 7 είτε κατά 15-17 ποσοστιαίες μονάδες του Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριών διαφορετικών δημοσκοπήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση που δημιούργησε η διαδικασία του Brexit,  η κόπωση των εκλογέων, αλλά και η επιφυλακτικότητα των δημοσκόπων έναντι των δειγμάτων που εξετάζουν, προϊδεάζουν για αλληλοσυγκρουόμενες προβλέψεις, αν όχι για αδυναμία προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος στην αναμέτρηση της 12ης Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, οι δημοσκοπήσεις είναι εξαιρετικά δυσφημισμένες καθώς δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για το Brexit,  κάτι που τις κατατρέχει..

Οι σημερινές δημοσκοπήσεις:

Η δημοσκόπηση IpsosMORI δίνει στους Τόρις το 41% των ψήφων, έναντι 24% για το Εργατικό Κόμμα, 20% για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, 7% για το Κόμμα Brexit και 3% για τους Πράσινους.

Δημοσκόπηση του YouGov δίνει 36% των ψήφων στο Συντηρητικό Κόμμα, 21% στο Εργατικό Κόμμα, 18% στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, 13% στο Κόμμα Brexit και 6% στους Πράσινους.

Δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, του ινστιτούτου Survation η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail, έδινε προβάδισμα Τζόνσον της τάξης του 8%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Μπροστά οι Συντηρητικοί των Εργατικών: Έχουν ένα προβάδισμα 8 εκατοστιαίων μονάδων

 

ΕΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: