Δεν θα μνημονεύει τον Ιερώνυμο στα Δίπτυχα το Πατριαρχείο Μόσχας: Τι αποφάσισε

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Να διακόψει τη μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου από τα Δίπτυχά της, σε περίπτωση που ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μνημονεύσει τον μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, σε έκτακτη σύγκλησή της.

Παράλληλα, προχωρά και σε διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με όσους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος συλλειτούργησαν ή θα συλλειτουργήσουν με εκπροσώπους των ουκρανικών μη κανονικών σχισματικών-σύμφωνα με την Εκκλησία της Ρωσίας- κοινοτήτων.

Ουσιαστικά, πρόκειται για απάντηση, από το Πατριαρχείο Μόσχας ,μετά την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει τη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αύριο, Παρασκευή, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη και συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Επί του κανονικού εδάφους των Νέων Χωρών θα μνημονευθεί για πρώτη φορά ο νέος προκαθήμενος της Εκκλησίας τη Ουκρανίας. Είναι πιθανό να υπάρξει συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Η Ιεραρχία του Πατριαρχείου Μόσχας έκανε λόγο για μονομερή αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καταλογίζοντάς του λάθος επιχειρήματα.

HELLAS JOURNAL με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Στέφανος

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: