Στη φυλακή έως τις 12 Σεπτεμβρίου ο Μπελέρης ακόμα και αν εκλεγεί ευρωβουλευτής: Κατατίθεται έφεση μέσα στην εβδομάδα

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης με τον συγκατηγορούμενό του. Φωτογραφία από την τηλεόραση του OPEN




Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλακή.

Η εξέλιξη αυτή, παρότι ενέχει τυπικό χαρακτήρα, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με την υπεράσπιση του κ. Μπελέρη να δικαιούται σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών. Η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και αν ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το εξαιρετικό παράδοξο, ο ίδιος να είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, αλλά να παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

«Ο Φρέντης Μπελέρης είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει τον αγώνα για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επίσκεψη Πέτρου Μπελέρη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, με τη συνοδεία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος τους καλωσόρισε και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή τους τελευταίους έντεκα μήνες. Ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε ότι ο πατέρας του «άντλησε δύναμη από την υποστήριξη των τελευταίων ημερών, καθώς και από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε πριν από μερικούς μήνες, αλλά και από την επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει σε εσάς την προηγούμενη φορά. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να δικαιωθούμε».

«Η πατρίδα αγωνίζεται ευρύτερα, σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ζήτησε να μεταφέρει στον πατέρα του τις ευχές του για δύναμη και «ο Θεός να βοηθήσει όλους».

Μετά τη συνάντηση, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ τον κ. Μπελέρη και να συζητήσουμε για το θέμα που συζητείται σε όλο το μήκος της Ελλάδας τις ημέρες αυτές, για το θέμα του πατέρα του. Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται». Ο Μακαριώτατος επισήμανε, ακόμη, ότι αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και ευχήθηκε ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να φωτίσει και τους υπευθύνους, όπου βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης, ώστε η ελευθερία, που είναι ένα δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, να είναι πάνω από όλα τα άλλα.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μπελέρης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή, ενώ προσέθεσε ότι θα μεταφέρει στον πατέρα του την ευλογία του.

Στη συνάντηση παρέστη και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Πιερρακάκης: Αρωγός το υπουργείο Παιδείας στο έργο του Πατριαρχείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: