Αλλάζει η ώρα την Κυριακή: Μια ώρα πίσω τα ρολόγια και τέλος στις αλλαγές από το 2021

File photo: To “ρολόι της αποκάλυψης” δείχνει ένα λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν από τις 12. EPA. Sandor Ujvari




Μία ώρα πίσω θα γυρίσουμε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου τους δείκτες των ρολογιών μας, ενώ με βάση την απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Ανοιξη, η κατάργηση της αλλαγής της ώρας θα πραγματοποιηθεί το  2021.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, οπότε και θα γυρίσουμε στη θερινή, δηλαδή μία ώρα μπροστά.

  • Τον περασμένο Μάρτιο οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια αργότερα από την αρχική πρόταση της ΕΕ.

Πότε καταργείται 
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα) από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

H αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ε.Ε., που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Θα ακολουθήσει η αλλαγή ώρας τον Μάρτιο του 2020 καθώς και τον μεθεπόμενο Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και τον Μάρτιο του 2021.

ΔΕΗ: Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο από 1ης Νοεμβρίου 2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: