Άλλαξε πάλι γνώμη πάλι ο Γκράχαμ: Σχέδιο νόμου με βαριές κυρώσεις μαζί με τον βαν Χόλλεν

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (C) meeting with US Senator Lindsey Graham (3-L) in Ankara, Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Το Γραφείο του γερουσιαστή Λίντσει Γκράχαμ, Ρεπουμπλικάνος και πολιτικός φίλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την επιτευξη πιο σκληρών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη. Ο κ. Γκράχαμ έχει συνασπιστεί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρίστοφερ Βαν Χόλλεν, και έχουν καταλήξει σε ένα πολύ ισχυρό κείμενο, που σίγουρα θα φέρει την Τουρκία και τον πρόεδρό της σε πολύ κακή θέση.

Χθες, ο γερουσιαστής φαίνεται ότι πείστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ να περιμένει και να δώσει μία ευκαιρία στη διαπραγματευτική προσπάθεια που ξεκινά ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς. Όμ,ως, κάτι άλλαξε σημερα. Το πρωι, εξερχόμενος του γραφείου του είχε δηλώσει ότι προχωρεί κανονικά με τις κυρώσεις. Και το απόγευμα το γραφείο του αλά επιβεβαίωσε ότι θα υλοποιήσει την υπόσχεση του.

Ο εκπρόσωπος του γερουσιαστή Κέβιν Πίσοπ έγραψε ότι ο κ. Γκράχαμ υποστηρίζει με τον κ. βαν Χόλλεν κυρώσεις με νομοσχέδιο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: