Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου: Εκτοξεύτηκε μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

File photo Και η ενέργεια στην ατζέντα των επαφών της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Σαουδάραβες υπουργούς EPA, ALI HAIDER




Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα, με άνοδο πάνω από 10% έπειτα από τις επιθέσεις το Σάββατο εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το αργό WTI, έφτασε τα 60,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 10,68%, ενώ η τιμή του Μπρεντ στα 67,31 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 11,77%).

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σήμερα υψηλό εξαμήνου στις ασιατικές αγορές. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση τους από τον Μάιο, στα 60,89 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 13% στα 68,06 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχαν καταγραφεί στα 71,95 δολάρια το βαρέλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, αν κριθεί αναγκαίο και σε ποσότητα που θα καθοριστεί, έπειτα από τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Έτοιμες να προβούν σε αντίποινα για τις επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας οι ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: