Τον πολυμελή όμιλο προσκυνητριών από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στους αγώνες και τη μαρτυρία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, Φανάρι, Τουρκία, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω Νικολάου Μαγγίνα, Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η ζωή της Εκκλησίας και της Ομογένειας άρρηκτα συνυφασμένες, είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τον πολυμελή όμιλο προσκυνητριών από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στους αγώνες και τη μαρτυρία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Μιλώντας για το έργο των προκατόχων του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πατριάρχη Αθηναγόρα, που κατά την Πατριαρχία του συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955.

«Ήταν μία μαύρη σελίδα της περιόδου της λαμπράς Πατριαρχίας του», είπε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε: «Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας και παρά την συρρίκνωση της Ομογενείας, εμείς αντέχουμε. Έχουμε αγωνιστικό φρόνημα, αισιοδοξούμε για το αύριο, το οποίο είναι στα χέρια του Θεού. Εμείς κάνουμε, ως άνθρωποι, ό,τι μπορούμε, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στα χέρια του Θεού και Εκείνος δεν μας απογοητεύει».

  • «Το Πατριαρχείο μας άντεξε πολλούς πειρασμούς, πολλές δοκιμασίες, πολλούς διωγμούς, αλλά για 1.700 χρόνια είναι εδώ, εδραίο και αμετακίνητο. Ό,τι και αν συμβαίνει γύρω μας, έχουμε μια πνευματική αρχή, μια πνευματική δύναμη, η οποία μας κάνει να αντέχουμε στους πειρασμούς και στις δυσκολίες. Και όταν τελειώσει η θητεία μας, η δουλειά μας, ο δρόμος μας, παραδίδουμε τη σκυτάλη στους νεωτέρους και έτσι η ζωή της Εκκλησίας και της Ομογενείας, που είναι συνυφασμένες, συνεχίζεται από γενεά σε γενεά, από χρόνο σε χρόνο, από αιώνα σε αιώνα. Γι’ αυτό φτάσαμε τα 1.700 χρόνια, με την χάρη του Θεού, άλλοτε καλύτερα, άλλοτε χειρότερα, όπως λέγει ένα γνωστό απόφθεγμα, ‘και μόνοι και μετά πολλών’, είτε ούτως είτε άλλως, αγωνιζόμεθα και συνεχίζουμε».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τα μέλη του ομίλου για την επίσκεψή τους στο Φανάρι, τους ευλόγησε και ζήτησε να μεταφέρουν την πατρική και πατριαρχική ευχή του στους οικείους τους στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα ήθελα να ακούσουμε ότι η λύση η δικαία ήρθε για την Κύπρο, είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Be the first to comment on "Η ζωή της Εκκλησίας και της Ομογένειας άρρηκτα συνυφασμένες, είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*