Η ΑΕΛ έκανε την έκπληξη με τον Άρη μετά από 35 χρόνια: Στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Άρη και του ΑΕΛ διεκδικούν τη μπάλα κατά την διάρκεια του αγώνα Άρης – ΑΕΛ. Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΠΕ- ΜΠΕ, STR




Ιστορική η νίκη που σημείωσε η Λάρισα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League καθώς δεν… το συνηθίζει να πετυχαίνει τρία γκολ εκτός έδρας. Σεφτέ στις επιτυχίες έκανε ο Ατρόμητος που άφησε στο μηδέν τον Παναιτωλικό, ενώ ο Ολυμπιακός “καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο τη Λαμία και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

ΑΡΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 2-3
Τα δύο πρώτα φετινά γκολ του Μάρκο Νούνιτς, που είχε πετύχει 7 πέρυσι, αλλά και το παρθενικό του Αμρ Ουάρντα, βοήθησαν την ΑΕΛ να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από 10 άκαρπες επισκέψεις της στο “Κλεάνθης Βικελίδης” – είχε από πέντε ήττες και ισοπαλίες – καθώς η τελευταία ήταν το 2-1 στις 11/4/1993! Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια (30/12/1984) για να σκοράρει ξανά τρεις φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο “τρίποντο” για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και συνοδεύτηκε και αυτό με “τριάρα”, αφού είχε προηγηθεί το 3-0 επί της Ξάνθης. Μάλιστα, σχεδόν εννέα χρόνια είχαν οι “βυσσινί” να σκοράρουν τρεις φορές εκτός έδρας, από ένα 3-3 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 13/3/2011.

Του Άρη… δώστε του ντέρμπι κάθε αγωνιστική αρκεί να μην παίζει με τις υπόλοιπες ομάδες. Μετά το 4-0 επί του Παναθηναϊκού και το 2-2 με τον ΠΑΟΚ, γνώρισε την πρώτη του ήττα με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο του. Κι ας σκόραρε και πάλι ο κεντρικός αμυντικός Φραν Βέλεθ που είχε βρει δίχτυα και κόντρα στο “τριφύλλι”. Οι “κίτρινοι” δέχθηκαν τρία γκολ εντός έδρας για πρώτη φορά από τις 5/11/2011, όταν και τότε είχαν ηττηθεί με 3-2, από τον Ολυμπιακό. Η στιγμή του αγώνα, ωστόσο, ήταν το χειροκρότημα των φίλων του Άρη όταν έγινε αλλαγή ο Αντνάν Σεσέροβιτς που είχε μείνει νωρίτερα για δευτερόλεπτα αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0
VAR και… γκολ για τον Ατρόμητο, VAR και… όχι γκολ για τον Παναιτωλικό. Κάπως έτσι ήταν το παιχνίδι στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να πετυχαίνει την πρώτη φετινή του νίκη και τον Παναιτωλικό να μένει στο απόλυτο μηδέν (0) έπειτα από πέντε αγωνιστικές, με τον Λουίς Κάστρο να αισθάνεται πλέον άβολα στη θέση του. Ο Ισπανός, πάντως, στάθηκε στην ακύρωση του τέρματος του Βλαντ Μοράρ, λέγοντας “«Αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν μία παρωδία. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο».

Πέραν του Video Assistant Referee, πρωταγωνιστής ήταν και ο Γιώργος Μανούσος για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα του γκολ για φέτος στη Super League – είχε σημειώσει άλλα δυο στα προκριματικά του Europa League. Οι Περιστεριώτες έχουν σκοράρει και στα πέντε ματς πρωταθλήματος αλλά μόλις για πρώτη φορά κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, φτάνοντας και στη νίκη. Τα δε “καναρίνια” έχουν εννέα γκολ παθητικό, δεχόμενα τα επτά εξ αυτών στο β’ μέρος των αγώνων τους ενώ η αποβολή του Ιγκόρ Γιοβάνοβιτς ήταν, ήδη, η δεύτερη εις βάρος τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0
Το πάθημα έγινε… μάθημα στον Ολυμπιακό. Πέρυσι, η Λαμία τον είχε κερδίσει 1-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και τον είχε αποκλείσει από το Κύπελλο, ωστόσο τα πράγματα φέτος ήταν διαφορετικά. Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγώνες, έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας και, αφενός περιμένουν με άνεση την αυριανή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ), αφετέρου μπορούν να προετοιμαστούν με την ησυχία τους για το παιχνίδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League (Τρίτη, 1/10 – 22:00). Ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί σκόραρε για πέμπτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας πίσω του τους Ματιέ Βαλμπουενά και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο.

Η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς συμπλήρωσε 12 αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος – και 20 αν πάμε και στην περυσινή σεζόν – ενώ στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε ένα χρόνο δίχως ήττα στον Πειραιά. Μάλιστα, εντός συνόρων έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ – το πέναλτι του Γιοάν Μολό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – με τον Πορτογάλο προπονητή να επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά πως “ο κύριος στόχος μας φέτος είναι το πρωτάθλημα”. Όσο για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου; Φέτος εντός παίρνει ισοπαλίες (3/3) και εκτός χάνει (2/2), κάτι που συνέβη για πέμπτη φορά σε ισάριθμα ματς με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Mε στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: