Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Πάνω από 20 οι νεκροί, 100 οι τραυματίες, χιλιάδες εκτοπισμένοι

File Photo: Κάτοικοι βρίσκουν στέγη σε προσωρινό καταφύγιο μετά το σεισμό στην περιοχή Αμπόν, Μαλούκου στην Ινδονησία. EPA, ZULKIFLI AHMAD




Πάνω από 20 είναι τα θύματα από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, το αρχιπέλαγος των Μαλούκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

  • «Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται σε 20», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Άγκους Βιμπόβο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και 2.000 απομακρύνθηκαν», πρόσθεσε.

Όπως ανακοίνωσε η ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής, ο σεισμός έπληξε το ανατολικό τμήμα του αρχιπέλαγους στο νησί Σέραμ στην επαρχία της Ινδονησίας Μαλούκου, χωρίς ωστόσο να εκδοθεί ειδοποίηση για τσουνάμι.

  • Στη δική του εκτίμηση το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση ήταν 6,5 βαθμών. Σύμφωνα με το ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:46 τοπική ώρα, με επίκεντρο 37χλμ βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μαλούκου και με εστιακό βάθος 29χλμ.

Δεν υπήρξαν άμεσες πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα θύματα ή σοβαρές ζημιές στην περιοχή αυτή, η οποία έχει πληγεί στο παρελθόν από ισχυρούς σεισμούς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Απίστευτη τραγωδία στη Βολιβία: Τουλάχιστον 2,3 εκ. άγρια ζώα πέθαναν στις πυρκαγιές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: