Χαρούμενοι… με το ζόρι για μία εβδομάδα σε κωμόπολη της Γαλλίας: Με εντολή του δημάρχου

File Photo: Ένας δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης του “να είναι χαρούμενοι” για μία εβδομάδα τον Οκτώβριο, Εσάρ-ον-Μποκάζ, Γαλλία. Photo via Unsplash.com, @edulauton
Χαρούμενοι… με το ζόρι πρέπει να είναι οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία για μία εβδομάδα τον Οκτώβριο, καθώς ο δήμαρχος τους απαγορεύει επισήμως να ακούν λυπητερή μουσική ή να διαβάζουν βιβλία με κακό τέλος.

Με την ευκαιρία ενός φεστιβάλ μουσικής που τιτλοφορείται “Χαρούμενη πόλη”, ο δήμαρχος του Εσάρ-ον-Μποκάζ (9.000 κάτοικοι), ο Φρέντι Ριφό, εξέδωσε μια “επίσημη εντολή” ώστε όλοι να… συμμορφωθούν εγκαίρως με το αίσθημα που θα πρέπει να κυριαρχεί.

  • “Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα” και “τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας”, ο δήμαρχος ζητά “να μην επιτρέψετε να μπει στο έδαφός μας (…) κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς”.

Ο Ριφό με το “διάταγμά” του ζητά επίσης να απαγορευτεί η “καταθλιπτική ή λυπητερή μουσική, οι ταινίες, οι ιστορίες ή τα βιβλία που δεν έχουν καλό τέλος” ενώ καλεί τους συμπολίτες του να φροντίσουν να αυξηθεί η παραγωγή ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, “γελώντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα”.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ριφό εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα “υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά” και δήλωσε ότι θέλει να διαδώσει μια “χαρούμενη διάθεση” στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τραγωδία σε σχολείο της Λιβερίας: 27 παιδιά κάηκαν σε πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal