“Χαλαρός” ο Τραμπ ή το παριστάνει; Δε θεωρεί αναγκαία τη συμφωνία με Κίνα προ εκλογών 2020

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Δ) και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον (Δ) σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019. EPA, Ron Sachs, POOL
Δε θεωρεί απαραίτητη την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, και επέμεινε ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

“Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, μια μερική συμφωνία δεν με ενδιαφέρει”, εξήγησε, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

  • “Δεν νομίζω ότι την χρειαζόμαστε (τη συμφωνία) πριν από τις εκλογές”, πρόσθεσε. “Θα μπορούσε να γίνει γρήγορα, αλλά δεν θα ήταν η σωστή συμφωνία. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Είναι μια περίπλοκη συμφωνία, ιδίως σε ό,τι αφορά την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων”, επέμεινε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, τον Σι Τζινπίνγκ. “Αλλά προς το παρόν, έχουμε μια μικρή κρίση”, παραδέχτηκε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Γελοία πολιτική πλεκτάνη θεωρεί ο Τραμπ την ιστορία της “υπόσχεσης” σε ξένο ηγέτη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal