Γελοία πολιτική πλεκτάνη θεωρεί ο Τραμπ την ιστορία της “υπόσχεσης” σε ξένο ηγέτη

File photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόνλντ Τραμπ. EPA/Chris Kleponis / POOL




“Γελοία” χαρακτήρισε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ την ιστορία του τηλεφωνήματος με ξένο ηγέτη και με μια “ανησυχητική υπόσχεση” που του έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος – ιστορία η οποία έχει αναστατώσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και το πολιτικό κατεστημένο στην Ουάσιγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας, Washington Post, σε τηλεφωνική συνομιλία του με ξένο ηγέτη έδωσε κάποια υπόσχεση η οποία ανησύχησε κάποιο στέλεχος των υπηρεσιών που παρακολουθούν τα τηλεφωνήματα του Προέδρου και τον ανάγκασε να κάνει αναφορά στην προϊστάμενη αρχή.

Χθες, η Washington Post και οι New York Times έγραψαν ότι ο ξένος ηγέτης με τον οποίο συνομιλεί ο Τραμπ στην επίμαχη συνδιάλεξη είναι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντμίρ Ζελένσκι. Δεν αποκάλυψαν τις πηγές τους.

Όταν σήμερα ρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά πόσον είναι πράγματι η επίμαχη συνομιλία αυτή με τον Ουκρανό πρόεδρο, απάντησε “πραγματικά δεν γνωρίζω” ενώ πρόσθεσε πως η όλη υπόθεση είναι Fake news των πολιτικών του αντιπάλων.

Μιλώντας στο Οβαλ Οφις, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ιστορία “γελοία”. Ερωτηθείς κατά πόσον συζήτησε για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Τραμπ απάντησε πως “δεν έχει σημασία τί συζήτησα”.

Με πληροφορίες από CNN, The Washington Post

Θύελλα για τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον: Σε ποιον ξένο ηγέτη έδωσε την βλαβερή “υπόσχεση”;

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: