“Je suis απόβρασμα” και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό: Τουλάχιστον είμαι ζωντανή, ο Θανάσης όχι…

Ο Θανάσης Καρναούτης έχασε τη ζωή του πηδώντας από το τρόλει το 2013, για να αποφύγει το πρόστιμο. Photo via Facebook,@solidaritywebradio




Της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

Ομολογώ ότι «je suis απόβρασμα» ή πιο σωστά υπήρξα απόβρασμα στο παρελθόν. Και μετά από τη δήλωση του Κωστάκη του Α του Καραμανλή, χαίρομαι γι αυτό!

  • Χαίρομαι που υπήρξα «απόβρασμα», με την έννοια που εσείς δώσατε στη λέξη και δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου απόβρασμα, με την έννοια που χρησιμοποιούμε όλοι εμείς τα «αποβράσματα» της κοινωνίας για να περιγράψουμε όλους εσάς τους πολιτικούς που οδήγησαν αυτή τη χώρα στο ναδίρ και τώρα έχετε και γλώσσα και μιλάτε και κρίνετε και χαρακτηρίζετε.

Ανήκετε σε ένα κόμμα που συνετέλεσε στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας. Ανάμεσα στις τόσες καταστροφές που συντελέστηκαν, ήταν και το κλείσιμο ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σε μία από αυτές δούλευα κι εγώ το «απόβρασμα» και ξαφνικά το 2011 βρέθηκα στο δρόμο. Χωρίς αποζημίωση. Χωρίς δεδουλευμένα. Το «απόβρασμα».

  • Μετρό δε χρησιμοποιώ γιατί όλοι εσείς οι πολιτικοί που κυβερνούσατε τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο, δεν το φτιάξατε στην Θεσσαλονίκη. Έτσι χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ τον ΟΑΣΘ. Μια ζωή τον ΟΑΣΘ. Μια ζωή ΜΕ εισιτήριο.

Στα τέσσερα χρόνια όμως που διήρκεσε το διάστημα της ανεργίας μου υπήρξαν πολλές στιγμές που το πορτοφόλι δεν είχε μέσα ΟΥΤΕ ένα ευρώ για το εισιτήριο του λεωφορείου και το ρεζερβουάρ στο αμάξι ήταν άδειο.

[Σας έχει συμβεί αλήθεια;]

Μετά τα τέσσερα χρόνια, βρήκα μια δουλειά, που μου έδινε 250 ευρώ το μήνα και με τα οποία κλήθηκα να ζήσω για άλλα τέσσερα χρόνια.

Αν πιστεύετε ότι μια μονογονεϊκή οικογένεια μπορεί να ζήσει με 250 ευρώ το μήνα και να της περισσέψουν για τις μετακινήσεις της με τον «υπερσύγχρονο» ΟΑΣΘ, τότε εγώ είμαι «απόβρασμα».

  • Φαντάζομαι πως για εσάς, «απόβρασμα» είναι ο κάθε άνεργος, που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, ο κάθε μεροκαματιάρης οικογενειάρχης που αγωνία μέρα νύχτα πώς θα βγάλει το μήνα, ο κάθε ηλικιωμένος-συνταξιούχος της πείνας, που δεν έχει ούτε να ζήσει, το κάθε νεαρό παιδί, που δεν έχει χαρτζιλίκι γιατί οι γονείς του είναι άνεργοι.
  • Φαντάζομαι πως για εσάς, «απόβρασμα» ήταν και ο 19χρονος Θανάσης που πήδηξε από το τρόλεϊ το 2013 στο Περιστέρι και σκοτώθηκε, προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο κατά τη διάρκεια ελέγχου, αφού δεν είχε εισιτήριο.

[Αλήθεια, τον θυμάστε;]

Στη γενιά της κρίσης ανήκε κι αυτός.

Των αποβρασμάτων.

Που δεν είχε ούτε ευρώ για εισιτήριο.

Δεκάδες περαστικοί, φίλοι και γείτονες περνούν από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο 19χονος Θανάσης Καναούτης. Photo via protothema.gr

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και νομοταγείς πολίτες, που “κάηκαν” και “καίγονται μαζί με τα ξερά” και που το ίδιο το κράτος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και αποδεδειγμένα τους ωθεί στην παρανομία. Με τις πολιτικές του. Κι αν θέλετε να διασφαλίσετε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καλύτερα να ξεκινήσετε από την επιβίωση των επιβατών τους.

  • Προτού όλοι εσείς οι πολιτικοί χαρακτηρίσετε όλους εμάς που η ζωή μας ανατράπηκε ΕΞΑΙΤΑΣ ΣΑΣ, που είδαμε όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα να καταρρίπτονται ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ, που παλέψαμε και παλεύουμε να επιβιώσουμε ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ, κάντε την αυτοκριτική σας και αν βρείτε χειρότερη λέξη από το «απόβρασμα», τότε θα έχετε κάνει μια καλή αρχή…

Για τη διακυβέρνηση της χώρας, βλέπουμε….

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Προστατέψτε τα παιδιά σας από τα κοινωνικά δίκτυα: Μην αναρτάτε τις φωτογραφίες τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: