Ψηφίζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.: Πρόταση για τον νέο Γ.Δ. του ΔΝΤ

File Photo: Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. EPA, JULIEN WARNAND




Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν ψηφοφορία την Παρασκευή το πρωί σχετικά με ποιόν θα πρέπει να προτείνει η Ε.Ε για να αναλάβει την κορυφαία θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους, με γνώση των συζητήσεων, αναφέρουν η Viktoria Dendrinou και  ο Joost Akkermans στο πρακτορείο Bloomberg.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, έχει καταλήξει μέχρι στιγμής στην υποστήριξη πέντε υποψηφίων: την υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας Nadia Calvino, τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Mario Centeno, τον πρώην Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem, την επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Kristalina Georgieva.

Ήταν πιθανό ότι μέχρι τις 8 μ.μ. την Πέμπτη, την επίσημη προθεσμία υποβολής υποψηφίων, η Βρετανία να είχε βάλει ένα άλλο όνομα στο τραπέζι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η διαδικασία υποψηφιοτήτων για το Ταμείο θα κλείσει στις 6 Σεπτεμβρίου και θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν την επιλογή μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Παρόλο που ορισμένοι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν υποστήριξη, δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συναίνεση γύρω από ένα όνομα, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος νωρίτερα σήμερα. Η έλλειψη προόδου θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε άλλον υποψήφιο «από το πουθενά» που δεν αποτελεί μέρος του τρέχοντος σύντομου καταλόγου, σύμφωνα με άλλον ευρωπαίο αξιωματούχο.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε ονόματα στην κούρσα, οι Calvino και Centeno απέχουν πολύ, καθώς θεωρούνται ότι δεν έχουν το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης με τους άλλους υποψηφίους, δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Πολύ κοντά σε οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών: Όλο το σχέδιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: