Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα επιμείνει στην αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Νίκος Δένδιας στην πρώτη του συνάντηση με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο Ελσίνκι. Photo:@GreeceMFA




Την πρώτη του συνάντηση με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, Νίκολα Ντιμιτρόφ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ελσίνκι. 

Μετά το πέρας της Άτυπης Συνάντησης  «Gymnich» ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σε δήλωσε: “Με τον κ. Ντιμιτρώφ είχαμε την πρώτη μας συνάντηση κατά την οποία συζητήσαμε για τις πτυχές εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών. Κατέστησα απολύτως σαφές στον κ. Ντιμιτρώφ ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας”.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας, ανακοίνωσε ότι είχε επίσης συναντήσεις  με τους ομολόγους του από την Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στην διάρκεια των διμερών επαφών του είχε την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και τα προβλήματα που η Τουρκία δημιουργεί στο Αιγαίο καθώς και για την επιθετικότητά της εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Gymnish, σύμφωνα με την δήλωση του κ. Δένδια συζητήθηκαν “η τεταμένη κατάσταση στον Περσικό Κόλπο” και η “αναζήτηση τρόπων προστασίας της ναυσιπλοΐας”.

“Ως γνωστόν”, δήλωσε ο κ. Δένδιας, “η Ελλάδα, ως χώρα ποντοπόρου ναυτιλίας, έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα”.

 

Παράνομες οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με ελαττώματα η Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: