Κύλησε ο τέντζερης… Μόρφου και βρήκε το καπάκι… Γόρτυνος: Ομιλεί κατά τη χάρη του Θεού!

Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας. Πηγή: Φιλελεύθερος




Στήριξη στον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο έδωσε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο οποίος παλαιότερα είχε αναφέρει πως «το ράσο του πετάει τριφασικό ρεύμα». Ο ίδιος είχε αποκαλέσει τους ομοφυλόφιλους «αισχρούς» και «κύνες».

Ο κ. Ιερεμίας, ύστερα από την επικριτική δήλωση του μητροπολίτη Κυρηνείας κατά του μητροπολίτη Μόρφου και την αναφορά του ότι «ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών», παρενέβη με μακροσκελή δήλωσή του στην οποίαν καταγράφονται και τα εξής:

-Είναι αλήθεια ότι η αμαρτία γενικώς και η παρά φύσιν αμαρτία ειδικώς είναι αυξημένη στις ημέρες μας, τόσο πολύ ώστε έχει γίνει νόμος!
-Ο άγιος Μόρφου βέβαια ομίλησε δυναμικότερα και σαφέστερα, όπως πάντα έτσι ομιλεί κατά τη χάρη του Θεού την ενοικούσαν εις αυτόν. Τον ευχαριστούμε διά τον σωστικό του λόγο.
-Καταγγέλλουμε τα αμαρτήματα του λαού, γιατί έχουμε εντολή από τον Θεό να το κάνουμε αυτό και για να αποτρέψουμε έπειτα τον λαό του Θεού από την αμαρτία και για να του κεντρίσουμε τη στροφή του προς μετάνοια, του μιλάμε για το άνοστο και βδελυκτό της αμαρτίας και για την καταστροφή, στην οποία οδηγεί αυτή. Αυτό, κύριοι επικριτές μας, είναι το έργο μας και αλίμονό μας αν δεν το κάνουμε. Αλίμονό μας από τον αφέντη μας Ιησού Χριστό την ημέρα της κρίσεως..!
-Ήθελα με λίγα λόγια να αναφερθώ και στον λόγο του αγίου Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, ότι «ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών». Ο λόγος αυτός είναι σωστός και στον πνευματικό που ενεργεί διαφορετικά και εξετάζει με άπρεπα ερωτήματα περί της σχέσεως των συζύγων, ο επίσκοπος πρέπει να του στερήσει την πνευματική πατρότητα. Δεν επιτρέπεται δηλαδή ο πνευματικός στον έγγαμο άνδρα ή γυναίκα, πού θα έρθουν να εξομολογηθούν, να ερωτήσει μόνος του περί των συζυγικών τους σχέσεων, περί του τρόπου διενεργείας αυτών κ.λπ.

Διαφορετικά όμως πρόκειται αν οι ίδιοι οι σύζυγοι θίξουν το πρόβλημα αυτό ή αν ο επίσκοπος ή ο ιερεύς, σε κάποια δημόσια ομιλία του ή σε έναν κύκλο χριστιανών, ομιλήσει περί αυτού, αποτρέποντας τους χριστιανούς από τις παρά φύσιν αισχρότητες και λέγοντας ακόμη ότι αυτές οι αισχρότητες αποδιώκουν τη χάρη του Θεού από την οικογένειά τους.

-Πείραξε, όπως κατάλαβα, πολύ πείραξε πολλούς ή μερικούς ο λόγος του αγίου Μόρφου ότι από τις παρά φύσιν σχέσεις των συζύγων γεννούνται τέκνα με ανώμαλες τάσεις. Γιατί όμως να τούς πειράξει ο λόγος αυτός, αφού είναι λόγος αγίου πατρός, του αγίου Πορφυρίου;

Το 2014 ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως εισηγήθηκε καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου επειδή συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα. «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως», είχε αναφέρει.

Ο κ. Ιερεμίας θεωρείται «σκληρός» και από τον λόγο του δεν γλύτωσαν ούτε οι μοναχοί και οι μοναχές: «Υπάρχουν μοναχοί και μοναχές που δεν διάβασαν ούτε μία φορά την Αγία Γραφή· είναι προς εντροπή μας!», είχε αναφέρει παλαιότερα.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ – Βάσος Βασιλείου

Με καλή θέληση, αλλά και με μήνυμα στην Άγκυρα ο Αναστασιάδης στη συνάντηση με Ακιντζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: