Αν ευλογήσω επιχειρηματία εκμεταλλευτή, δεν λέει κανείς κουβέντα κι αν ευλογήσω ομοφυλόφιλο αντιδρούν: Είναι υποκρισία, λέει ο Πάπας

FILE PHOTO: Ο Πάπας Φραγκίσκος. EPA, Stringer




Ο πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Credere”, αναφέρθηκε και πάλι στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς.

Πιο αναλυτικά, ο Φραγκίσκος δηλωσε: “κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής”.

  • Ο Αργεντινός ποντίφικας συμπλήρωσε ότι “δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν” και ότι “ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται -στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν- όχι ένα ομόφυλο γάμο”.

Η θέση του πάπα, ουσιαστικά, είναι ότι “η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν την θεία βάπτιση”.

“Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι”, συμπλήρωσε ο Φραγκίσκος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

 

Πέθανε η πρωτότοκη κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Άλντο Μόρο, που δολοφονήθηκε από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: