Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ απευθύνει το Π.Α.ΜΕ

File Photo: Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για συγκέντρωση κατά του προϋπολογισμού ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Ανοιχτό κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα και προς κάθε εργαζόμενο απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα.

Με κεντρικές διεκδικήσεις τους σύγχρονους όρους δουλειάς, τη διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όπως και το δικαίωμα στην απεργία, το Π.Α.ΜΕ. καλεί σε “μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση”. “Κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ” όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Οι αντεργατικές ρυθμίσεις που έφερε στα κλεφτά η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Του συλλαλητηρίου θα προηγηθεί σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων, την οποία έχει προγραμματίσει το Π.Α.ΜΕ. για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επικρίσεις ΚΙΝΑΛ προς Μητσοτάκη για το ταξίδι στο Παρίσι και τη μείωση των πλεονασμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: