Η Τουρκία δεν υπολογίζει συμφωνίες και υπογραφές, είναι αναξιόπιστος συνομιλητής τονίζει το ΔΗΚΟ

File Photo: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με με τον Πρωθυπουργό την Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. ΚΥΠΕ ΓΤΠ – Σ. Ιωαννίδης




Αποδείχτηκε ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει συμφωνίες και υπογραφές και είναι ο πλέον αναξιόπιστος συνομιλητής. Και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου, σε οποιαδήποτε φάση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων το Δημοκρατικό Κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση έχει ως εξης:

Ο Αττίλας 2 απέδειξε ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει συμφωνίες και υπογραφές.’

Το τουρκικό έγκλημα στην Κύπρο, ολοκληρώνεται επί του εδάφους, τον Αύγουστο του 1974, όταν η Τουρκία παραβίασε τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της παράνομης και βάρβαρης εισβολής της, εξαπολύοντας επίθεση σε όλα τα μέτωπα με τις ορδές της και θέτοντας υπό κατοχή το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τιμούμε τους ηρωικούς και προδομένους νεκρούς μας, που πολέμησαν στον άνισο αγώνα και έγραψαν, μέσα στην καταστροφή και την οδύνη, χρυσές σελίδες θάρρους και αυταπάρνησης.

Ο δεύτερος Αττίλας απέδειξε ότι η Τουρκία δεν είχε σκοπό να «προστατεύσει» δήθεν, τους τουρκοκύπριους, αλλά να θέσει την Κύπρο υπό τον έλεγχο της.

Αποδείχτηκε επίσης ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει συμφωνίες και υπογραφές και είναι ο πλέον αναξιόπιστος συνομιλητής.
Και αυτό πρέπει να έχουμε κατά νου, σε οποιαδήποτε φάση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε ποτέ τη δήθεν «καλή θέληση» της Τουρκίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει πιστό στη βασική θέση αρχής και ουσίας, ότι μια συμφωνία για το κυπριακό πρέπει να προνοεί ρητά την πλήρη αποχώρηση του κατοχικού στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων, πριν την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για λύση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και θα αποκαθιστά το δίκαιο, μια λύση δημοκρατική και συνάδουσα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μόνο μια τέτοια λύση μπορεί να είναι βιώσιμη, λειτουργική και διαρκής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Τα φερέφωνα στα κατεχόμενα εκτελούν τις εντολές Ακαρ και προκαλούν με τα Βαρώσια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: