Τα φερέφωνα στα κατεχόμενα εκτελούν τις εντολές Ακαρ και προκαλούν με τα Βαρώσια

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο κατεχόμενο και παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, γίνεται δεκτός από τον Κουντρέτ Οζερσάι. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας




Δείγμα της προληπτικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας με το ψευδοκράτος είναι τα Βαρώσια, σύμφωνα με τον Χασάν Τατσόι, ο οποίος είπε ότι «εμείς έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να ανοίξουν τα κλειστά εδώ και πολλά χρόνια Βαρώσια. Θ’ ανοίξουν υπό τ/κ διοίκηση».

Σε δημοσίευμα της Κίπρις σήμερα, αναφέρει ότι μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντεμίρορεν (DHA) ο κ. Τατσόι χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των τριών όπλων του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα, που έστειλε συγκεκριμένα μηνύματα: «Εμπιστοσύνη στους φίλους, φόβο στους εχθρούς».

Ο κ. Τατσόι αναφέρθηκε στη μετάβαση στο Γιαβούζ πριν λίγες μέρες του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι έστειλαν μήνυμα στους Ε/κ να μοιραστούν και να εξορύξουν από κοινού τον πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι Ε/κ και ο διεθνής παράγοντας αντέδρασαν αυξάνοντας τις απειλές τους. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, ήρθε η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ που δεν ήταν τυχαία, αλλά ήθελε να στείλει το μήνυμα «εμείς εδώ είμαστε, είστε υπό ασφάλεια».

Ο Τατσόι σημείωσε τις δηλώσεις του Χουλούσι Ακάρ για «ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». Το χέρι φιλίας και ειρήνης που τείνουμε πρέπει να κρατηθεί, πρόσθεσε ο κ. Τατσόι. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη ότι η Τουρκία ενεργεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα, ο Χασάν Τατσόι είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει (ο κ. Λακκοτρύπης) να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τ/κ «και μετά να μιλά. Η Τουρκία κάνει έρευνες στη δική της περιοχή και την περιοχή που αδειοδότησαν οι Τ/κ».

Αφήστε το Ισραήλ και την Αίγυπτο και ελάτε να συζητήσουμε στο νησί, να συνομιλήσουμε, κάντε συνομιλητές σας τους Τ/κ, συνέχισε ο κ. Τατσόι απευθυνόμενος στον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, προσθέτοντας ότι τα σχέδια των Ε/κ, που θα έχουν απέναντί τους την Τουρκία και τους Τ/κ, δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ενώ εάν συνεργαστούν Ε/κ και Τ/κ θα είναι προς όφελος όλων.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/08/2019 20:19

Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια δήλωσε ο Σαββίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: