Εγκαινίασαν μνημείο αεροπόρου στα κατεχόμενα: Με ελικόπτερο ο Ακάρ, θράσος σε ομιλία

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar. EPA, VIRGINIA MAYO, POOL




Το ανακαινισμένο μνημείο του πρώτου Τούρκου πιλότου που έχασε την ζωή του όταν το μαχητικό F 100 που χειριζόταν καταρρίφθηκε κατά τους βομβαρδισμούς της Τυλληρίας στις 8 Αυγούστου 1964, εγκαινίασαν σήμερα, Πέμπτη, ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο, στο Καραβοστάσι, ο Τούρκος ΥΠΑΜ μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο αμέσως μετά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Το μνημείο είχε αρχικά χτιστεί το 1990, ενώ με την ανακαίνιση στο σημείο τοποθετήθηκε ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F 100 που μεταφέρθηκε από την Τουρκία.

Την ώρα της εκδήλωσης στο μνημείο, 4 τουρκικά μαχητικά F 16 πέρασαν από αέρος. Την ομιλία στην τελετή έκανε ο Τούρκος υποσμηναγός, Ιμπραχίμ Κουρτάι, ο οποίος είπε ότι η τουρκική αεροπορία παρενέβη στην Τυλληρία για να αποτρέψει τις επιθέσεις Ε/κ στην περιοχή και ο σμηναγός, Τζενγκίζ Τοπέλ η συμβολή του οποίου στην επιχείρηση ήταν ένα σημείο καμπής, αιχμαλωτίστηκε από τους Ε/κ, όταν χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του για να εγκαταλείψει το αεροσκάφος που έριξαν τα αντιαεροπορικά πυρά των Ε/κ.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: