Δημ. Αβραμόπουλος: Ικανοποιημένη η Κομισιόν από τη λύση για τους μετανάστες του Ocean Viking

File photo: Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Φωτογραφία: KYΠΕ




Tην ικανοποίησή του εκ μέρους της Κομισίον εξέφρασε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με τη λύση που βρέθηκε για το πλοίο Ocean Viking και για το γεγονός ότι τελικά, όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται σε αυτό θα μετεγκατασταθούν μετά την αποβίβασή τους.

“Θα ήθελα ιδιαίτερα να εξάρω τη συνεργασία και την υποστήριξη της Μάλτας που για ακόμη μια φορά έδειξε αλληλεγγύη για την αποβίβαση των μεταναστών”, δήλωσε ο Επίτροπος Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι “αυτό αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευση της Μάλτας για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση για τη μετανάστευση, με πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας”.

Ο Επίτροπος χαιρέτισε επίσης, τη συνεργασία της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ιρλανδίας που συμφώνησαν να μετεγκαταστήσουν τους μετανάστες που βρίσκονται στο Ocean Viking. “Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει τώρα να τηρηθούν και να υλοποιηθούν γρήγορα”, τόνισε.

“Αυτό το θετικό αποτέλεσμα είναι απόρροια του συντονιστικού έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εποικοδομητικών επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη, τα οποία για ακόμη μια φορά έδειξαν αλληλεγγύη και προθυμία να συμβάλουν στη λύση”, κατέληξε ο Επίτροπος.

ΚΥΠΕ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking: Στη Γαλλία 150

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: