Δράσεις για τον τουρισμό στη Σαμοθράκη σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις

File Photo: Το λιμάνι της Σαμοθράκης. Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ




Σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και μέρες το νησί της Σαμοθράκης, εξαιτίας των δυσχερειών στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τις απαραίτητες ενέργειες έχει εξασφαλιστεί πλήρως ο ανεφοδιασμός του νησιού, ενώ εξετάζονται και δράσεις για την ανάπτυξη του νησιού έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία.

Στο μεταξύ, η εταιρία SEAJETS ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και την κυβέρνηση, θα επεκτείνει τα έκτακτα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 17/8 και την Κυριακή 18/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει εξομαλυνθεί και πλέον οι επισκέπτες και τουρίστες της Σαμοθράκης μπορούν να μεταβούν από και προς το νησί χωρίς δυσκολίες.

Η SEAJETS ανακοινώνει ότι θα σταθεί δίπλα στη Σαμοθράκη για τη διατήρηση της ομαλής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κραυγή αγωνίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης από το δήμαρχο του νησιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: