Δεν δέχεται βοήθεια η Βραζιλία: “Να δώσετε τα λεφτά της G7 για την αναδάσωση της Ευρώπης”

File photo: Ο πρόεδρος Μπολσονάρο της Βραζιλίας θεωρεί την οικονομική βοήθεια, αποικιοκρατική πολιτική… EPA, MARCELO SAYAO




Η Βραζιλία δεν θα δεχθεί τα 20 εκ. δολάρια που αποφάσισε η σύνοδος G7 ως βοήθεια για τις πυρκαγιές στα τροπικά δάση της Αμαζονίας, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος του Γραφείου Επικοινωνιών του προέδρου Ζαϊρ Μπολσονάρο. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Βραζιλίας,  εξαπέλυε επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρωτοστάτησε στην λήψη απόφασης για οικονομική βοήθεια στη Βραζιλία, κατηγορώντας τον ότι “δεν είναι σε θέση να σβήσει μια προβλέψιμη φωτιά σε μια εκκλησία που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά και θέλει να σβήσει τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο”….

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο  G1 Globo, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της  Βραζιλίας είπε πως τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού. “Είμαστε ευγνώμονες, αλλά ίσως αυτά τα χρήματα να ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης” είπε χαρακτηριστικά ο Ονιξ Λορεντζόνι.

Η πυρκαγιές στην Αμαζονία έχουν προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ του Μπολσονάρο και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Όταν ο Μακρόν ανακοίνωσε τη λήψη απόφασης στην σύνοδο της G7 για οικονομική βοήθεια προς την Βραζιλία, καθώς και την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών Καναντέρ, ο Μπολσονάρο αντέδρασε λέγοντας πως δημιουργείται μια διεθνής συμμαχία που αντιμετωπίζει τη Βραζιλία ως “αποικία” καταγγέλλοντας ταυτόχρονα επίθεση στην εθνική κυριαρχία της χώρας του.

Στην κόντρα με τον Μακρόν στρατεύτηκε χθες και ο Λορεντζόνι, ο οποίος είπε για τον Γάλλο πρόεδρο:

“Ο Μακρόν είναι ανίκανος να αποτρέψει μια προβλέψιμη πυρκαγιά σε μια εκκλησία που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληορονομιά και θέλει να μας δείξει τί να κάνουμε στη δική μας χώρα; Έχει αρκετά να φροντίσει στη χώρα του και στις γαλλικές αποικίες”….

Είναι προφανές ότι αναφερόταν στην πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, τον περασμένο Απρίλιο.

Με πληροφορίες από CNN

Ο Πάολο Κοέλιο ζητάει χίλιες φορές συγγνώμη από τον Μακρόν για τις προσβολές Μπολσονάρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: