Ανακοινώνονται οι βάσεις για τις πανελλαδικές: Πτώση σε σχολές των ΑΕΙ, τι δείχνουν οι τάσεις

File Photo: Yποψήφιοι σε σχολείο κοιτάνε τα αποτελέσματα των βάσεων για τα πανεπιστήμια ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ




Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών 2019, καθώς οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Μεγαλύτερη είναι η αγωνία γι’ αυτούς που βρίσκονται σε «βαθμολογικό μεταίχμιο» και η μοίρα τους κρίνεται για λίγα μόρια.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το 2019 θα είναι έτος εκπλήξεων και ανατροπών όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής με δεδομένο ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχουν ΤΕΙ στο μηχανογραφικό δελτίο και επιπλέον οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επιλέξουν και κάποιο από τα 100 και πλέον νέα τμήματα.

Επιπλέον, οι μέχρι τώρα τάσεις υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Αυτό δεν θα ισχύσει για όλες τις σχολές, οι οποίες οδηγούν στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα, όπως οι Στρατιωτικές, αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση τρομάζει τη νέα γενιά, η οποία ψάχνει πώς θα εξασφαλίσει το μέλλον της.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πάντως, θα αρχίσει ένας νέος μαραθώνιος για τους καινούργιους φοιτητές, καθώς θα πρέπει να επιδοθούν στον αγώνα για την ανεύρεση στέγης, ενώ οι υπόλοιποι, θα περιμένουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, η οποία συνήθως είναι μία χρονοβόρα διαδικασία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Τραγωδία στο Πόρο: Αναζητούνται τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, όλοι είναι νεκροί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: