Τραγωδία στο Πόρο: Αναζητούνται τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, όλοι είναι νεκροί…

File Photo: Το δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο οδήγησε σε ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης από την ΥΠΑ. Photo:ΑΠΕ- ΜΠΕ, STR




Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν μετά από την πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Οι δύτες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και ανέσυραν λίγο μετά τις 18:00 τρεις σορούς ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για έναν Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες. Και οι τρεις βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων επιβατών ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, η οποία προκάλεσε την πτώση του.

Το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Λόγω της πρόσκρουσης στα καλώδια στον Πόρο έχει προκληθεί γενικό μπλακ άουτ με τις Αρχές να καταβάλλουν προσπάθεια επαναφοράς του ρεύματος το συντομότερο δυνατόν.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρεται στο τραγικό συμβάν:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες, έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για τον εντοπισμό του» αναφέρει η ανακοίνωση. 

«Συγκεκριμένα, στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, ύστερα από αυτήν τη συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το Κέντρο. Η ΥΠΑ, από τη στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο, ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων» προστίθεται ακόμη.

«Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, η οποία εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στον Πόρο με τους τρεις νεκρούς ενώ ώρα με την ώρα έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τον Έλληνα πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τον Ν.K με καταγωγή από την Αθήνα που έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Σαντορίνη. Ηταν ένας έμπειρος πιλότος που αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων και είχε πολλές ώρες πτήσεις σε αεροπλάνα αλλά και ελικόπτερα παντός τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν πατέρας τριών παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητός στον κύκλο των συναδέλφων του. Το ανατριχιαστικό είναι πως στις 10 Ιουλίου είχε κάνει μία ανάρτηση με πολύ νόημα αλλά χωρίς πολλά σχόλια…

ΓΓΠΠ: Το πρωί αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly» για την πτώση του ελικοπτέρου

H διοίκηση της εταιρείας «Ι fly ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως χθες το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ, που ανήκει στον στόλο της, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, «το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πτήσης αεροταξί από τον Γαλατά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ε. Βενιζέλος, για την οποία είχαν τηρηθεί εκ των προτέρων όλες οι προβλεπόμενες διατυπώσεις. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας χειριστής και δύο αλλοδαποί άνδρες επιβάτες, τα στοιχεία των οποίων είχαν αρμοδίως γνωστοποιηθεί».

Επίσης, προσθέτει ότι «τα ειδικότερα πραγματικά περιστατικά και τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται» και για τον σκοπό αυτό παρέχει «στις αρμόδιες αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή». «Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly».

Συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρτο, τρεις οι νεκροί: Γενικό μπλακ άουτ στο νησί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: