Τρομοκρατική απειλή; Και η Lufthansa ακύρωσε χθες πτήσεις με προορισμό το Κάιρο

File Photo: Aεροσκάφος της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. EPA, ARMANDO BABANI




Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ανέστειλε χθες Σάββατο τις πτήσεις της προς το Κάιρο (Αίγυπτος) που αναχωρούν από το Μόναχο (νότια Γερμανία) και τη Φραγκφούρτη στον Μάιν (κεντρική Γερμανία), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Γίνονται εικασίες ότι υπήρξε τρομοκρατική απειλή, μία πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι πτήσεις θα επαναληφθούν «κανονικά» σήμερα Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της Λουφτχάνσα.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε χθες Σάββατο την αναστολή των πτήσεών της προς το Κάιρο για επτά ημέρες, επικαλούμενη λόγους «ασφαλείας». Νωρίτερα, οι αρχές της Βρετανίας έκαναν λόγο περί «αυξημένου κινδύνου» διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον «της [πολιτικής] αεροπορίας».

Η Egyptair θα εκτελεί με μεγαλύτερα αεροσκάφη τις πτήσεις προς Λονδίνο

Μεγαλύτερα αεροσκάφη θα διαθέσει ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου Egyptair στις πτήσεις των επόμενων ημερών για το Λονδίνο, για να καλύψει το κενό και τις ανάγκες του επιβατικού κοινού μετά την απόφαση της British Airways να αναστείλει τις πτήσεις της προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα για μία εβδομάδα.

Αυτό δήλωσαν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Αλ Αχράμ, οι οποίες εξήγησαν πως για αυτό το διάστημα η Egyptair θα συνεχίσει να εκτελεί καθημερινά δύο πτήσεις από το Κάιρο προς το Λονδίνο.

Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο βρετανικός αερομεταφορέας είχε ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Καΐρου την περασμένη εβδομάδα, τα αποτελέσματα ήταν «θετικά» και τα «επαίνεσε».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Βερολίνο, Germany
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Egypt

Η British Airways διακόπτει για 7 ημέρες τις πτήσεις προς το Κάιρο για λόγους ασφαλείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: