Η British Airways διακόπτει για 7 ημέρες τις πτήσεις προς το Κάιρο για λόγους ασφαλείας

File Photo: Αεροσκάφη της British Airways. EPA, ANDY RAIN




Η αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει για επτά ημέρες τις πτήσεις της από και προς το Κάιρο, για λόγους ασφαλείας.

“Επανεξετάζουμε διαρκώς τους κανονισμούς μας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε όλα τα αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο και διακόψαμε τις πτήσεις με προορισμό το Κάιρο για επτά ημέρες για προληπτικούς λόγους, για να μπορέσουμε να κάνουμε μια εις βάθος αξιολόγηση” ανέφερε στην ανακοίνωσή της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίζε.

Ορισμένοι επιβάτες ανήρτησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωση ενημερωτικές επιστολές που φέρεται να έλαβαν από την British Airways και περιείχαν μια παρόμοια πληροφορία.

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει “αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας” και ότι “εφαρμόζονται επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις που αναχωρούν από την Αίγυπτο με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Εξάλλου, το Λονδίνο συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν αεροπορικώς στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, στην Ερυθρά Θάλασσα, μολονότι, όπως διευκρινίζει, οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται στο βόρειο Σινά και όχι στα νότια.

Περίπου 415.000 Βρετανοί πολίτες επισκέφθηκαν την Αίγυπτο το 2018.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διακόσιους εργαζόμενους απολύει η Ford στο Κούκβιλ του Οντάριο λόγω μείωσης πωλήσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: