Θερμή συνάντηση Δένδια με τον Ελβετό ομόλογό του Ignazio Cassis

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) υποδέχεται τον Ελβετό ομόλογό του Ignazio Cassis (Δ) κατά τη συνάντησή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Θερμή συνάντηση είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ελβετό ομόλογό του Ignazio Cassis.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συζήτηση εστιάσθηκε στις εξελίξεις στα κυπριακά ύδατα, σχετικά με τις οποίες ο κ. Δένδιας ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις τονίζοντας ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν άμεσα και η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του.

Περαιτέρω, ενημέρωσε τον Ελβετό ΥΠΕΞ ότι θα συναντηθεί προσεχώς με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο αναμένει να έχει μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων, τονίζοντας παράλληλα ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση.

Από την πλευρά του, ο Ελβετός ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις πρόσφατες επαφές του στη Λευκωσία.

Ως προς το μεταναστευτικό / προσφυγικό και μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Ι. Cassis στη Σάμο, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών και στη σημασία της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί πρωτίστως στις ρίζες της. Συναφώς, ο Ν. Δένδιας δεν παρέλειψε να εξάρει σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελβετία σε αφρικανικές χώρες προέλευσης μεταναστών/προσφύγων.

Τέλος, οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ανεπτυγμένων διμερών σχέσεων, ενώ η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ-Ελβετίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: