Σε πλήρη σύγχυση ο Τραμπ: Δεν εξετάζει ΤΩΡΑ κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για S-400, λέει…

File Photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ REUTERS ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ANADOLU, ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΥς ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΔΩ

Η Ουάσινγκτον δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Όχι, δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή. Όχι”, είπε ο Τραμπ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Τρούμπ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει για νέες κυρώσεις για την Τουρκία: «Το εξετάζουμε».

Επέκρινε και πάλι την ομάδα του Μπάρακ Ομπάμα, λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε κάποια πολύ μεγάλα λάθη» σε σχέση με την Τουρκία.

Δεν έχει καταστεί σαφές πώς η αμερικανική κυβέρνηση θα αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τις οποίες προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Νωρίτερα σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Anadolu

Για έναν αιρετικό σύμμαχο, όπως είναι η ισλαμική Τουρκία, η Αμερική δεν αξίζει πια να ρισκάρει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: