Σε εξέλιξη ο αγώνας των Δημοκρατικών που θέλουν το προεδρικό χρίσμα: Τα φαβορί

File Photo: Ο Μπέρνι Σάντερς κατά τον δεύτερο κύκλο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων. EPA, ETIENNE LAURENT




Ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν ήρθαν αντιμέτωποι με τους υπόλοιπους υποψηφίους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών που έχουν χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, κατά τον χθεσινοβραδινό δεύτερο κύκλο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων.

Από την άλλη μεριά, οι δύο υποψήφιοι – οι οποίοι μαζί με τον Τζο Μπάιντεν- συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις βρέθηκαν στο στόχαστρο όλων των υπολοίπων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος, που προσπαθούν να επιτύχουν την συμμετοχή τους, στον επόμενο γύρο των ανοιχτών τηλεοπτικών συζητήσεων, σχολιάζει το “Politico.”

Τόσο ο Σάντερς, όσο και η Γουόρεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής από πιο μετριοπαθείς υποψηφίους που θέλησαν να αντιπαραβάλλουν το όραμά τους για τις ΗΠΑ, απέναντι στις θέσεις των πιο προοδευτικών υποψηφίων σε θέματα που σχετίζονται από την υγεία, μέχρι τον χειρισμό των ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά για την μετανάστευση.

Τέσσερα σημαντικά σημεία της χθεσινοβραδινής δίωρης τηλεμαχίας στο CNN:

1-Ο Σάντερς προς τον Ντελάνι: “Είστε λάθος” στο πρόγραμμα Medicare for All

Ο πρώην βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Ντελάνι χρησιμοποίησε την εισαγωγή στην τοποθέτησή του, για να επιτεθεί κατά των προοδευτικών πολιτικών του Σάντερς και της Γουόρεν, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικές αυτές, θα κοστίσουν στους Δημοκρατικούς την ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

“Φίλοι μου, έχουμε μία επιλογή. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο στον οποίο θέλουν να μας πάνε οι Γερουσιαστές Σάντερς και Γουόρεν, με κακές πολιτικές, όπως, το πρόγραμμα (Medicare for All) την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών, αλλά και υποσχέσεις που δεν πρόκειται να εκπληρωθούν, διώχνοντας τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους κι κάνοντας τον Τραμπ να εκλεγεί και πάλι,” είπε ο Ντελάνι.

Ο ίδιος συνέχισε: “Έχουμε την επιλογή να επιλέξουμε κάποιον με νέες ιδέες για την δημιουργία της προσφοράς των υπηρεσιών υγείας για τον κάθε Αμερικανό, με την επιλογή του.”

Αντιδρώντας, ο Σάντερς είπε στον Ντελάνι, “Είστε λάθος.”

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής είπε ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο και είναι κάτι για το οποίο, ο ίδιος θα αγωνιστεί.

2-Οι απόψεις των Δημοκρατικών για την πολιτική ασφάλειας στα σύνορα

Τόσο η Γουόρεν, όσο κι ο Σάντερς υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους για την αποποινικοποίηση της παράνομης εισόδου από τα σύνορα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Γουόρεν, το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σήμερα δίνει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την εξουσία του χωρισμού παιδιών από τους γονείς τους, αλλά και της κράτησης μεταναστών στα σύνορα.

“Χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε να έχουμε ασφάλεια στα σύνορα και μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας,” είπε η ίδια. “Το σημείο του ενδιαφέροντος δεν είναι η εγκληματικότητα. Αυτό έδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ τ5ο εργαλείο για να χωρίσει οικογένειες,” πρόσθεσε.

Ο Σάντερς από την πλευρά του, άφησε να εννοηθεί ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα τερματίσει την “δαιμονοποίηση” του Τραμπ.

“Εάν μία μητέρα κι ένα παιδί διανύσουν χιλιάδες μίλια μέσω επικίνδυνων διαδρομών, κατά την άποψή μου, δεν είναι εγκληματίες. Είναι άνθρωποι που αισθάνονται την βία,” είπε ο Σάντερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι ως πρόεδρος θα συγκαλέσει ολόκληρο το ημισφαίριο για να συζητήσει γιατί οι άνθρωποι θέλουν να διασχίσουν χιλιάδες μίλια και να φτάσουν στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους.

3-Οι προοδευτικοί κατά των μετριοπαθών

Οι υποψήφιοι των προοδευτικών και των μετριοπαθών συγκρούστηκαν αναφορικά με τον υποψήφιο που είναι ικανός κι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το Νοέμβριο του 2020.

Σάντερς: “Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι κάθε αξιόπιστη δημοσκόπηση που έχω διαβάσει, με θεωρεί ικανό να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και σε δύσκολες πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν όπου και νίκησα στον προκριματικό κύκλο, το Ουισκόνσιν όπου και πάλι νίκησα στον προκριματικό κύκλο, αλλά και στην Πενσιλβάνια.”

Χάικενλουπερ: “Νομίζω ότι αν πιέσουμε τους Αμερικανούς να κάνουν αυτές τι δραστικές αλλαγές δεν θα φτάσουν μακριά. Κουνηθείτε…! Δεν μπορείς απλά να φυτέψεις ένα φυτό στον κόσμο και να περιμένεις να μεγαλώσει.”

Βουλευτής Τιμ Ράιαν από το Οχάιο: “Θα κριθούν πολλά πράγματα και οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι. Ωστόσο, δεν μπορούμε να επιλέξουμε έναν υποψήφιο στον οποίο δεν πιστεύουμε, ακριβώς επειδή είμαστε φοβισμένοι για να κάνουμε κάτι άλλο… Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας απλά για αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε και για αυτά που δεν πρέπει να αγωνιστούμε,” σχολίασε ο Ράιαν.

4-Οι Δημοκρατικοί αντιδρούν κατά του Τραμπ για τις φυλετικές διακρίσεις.

Οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών κλήθηκαν επίσης να σχολιάσουν και τις φραστικές επιθέσεις του προέδρου Τραμπ κατά βουλευτών και ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ αυτών και των τεσσάρων προοδευτικών γυναικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Γουόρεν σχολίασε την υπεροχή των λευκών, χαρακτηρίζοντας την ως “εσωτερική τρομοκρατία,” ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νέα ευθεία πρόκληση του Κιμ στον Τραμπ: Προχώρησε σε εκτοξεύσεις «πολλών πυραύλων»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: