Νέα ευθεία πρόκληση του Κιμ στον Τραμπ: Προχώρησε σε εκτοξεύσεις «πολλών πυραύλων»

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un. EPA, YONHAP SOUTH KOREA OUT




«Πολλοί πύραυλοι», ο τύπος των οποίων δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, εκτοξεύθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης [τοπική ώρα] από περιοχή στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Το επιτελείο διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη χερσόνησο Χόντο, στην επαρχία Νότια Χαμγιόνγκ, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.

Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε σχόλιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα δεν έφθασαν στην ιαπωνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο έκρινε ακόμη ότι οι εκτοξεύσεις που έγιναν το πρωί σήμερα Τετάρτη [τοπική ώρα] δεν έχουν άμεση επίπτωση στην ιαπωνική εθνική ασφάλεια.

Την περασμένη Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμή δύο νέων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή πυραύλων μετά τη συνάντηση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όταν συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, οι οποίες περιήλθαν σε αδιέξοδο νωρίτερα φέτος.

Η διαπραγμάτευση της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ πάντως δεν έχει ακόμη ξαναρχίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Σεούλ, Korea Republic

Δημόσια διαπόμπευση του δημάρχου Δυρραχίου από τους Αμερικανούς: Είναι διεφθαρμένος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: