Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

File Photo: Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ολοκληρώνει σήμερα Τρίτη την διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Ακολούθως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου και κατάθεσε στεφάνια.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί την ΕΛΔΥΚ, στην Μαλούντα, τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Μετά την Μαλούντα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Yπόμνημα επέδωσε στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων

Yπόμνημα επέδωσε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων, σε συνάντηση που είχαν χθες.

Στο υπόμνημα, που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι η Ελλάδα αποτελεί το κύριο αλλά και το μοναδικό γνήσιο στήριγμα στον αγώνα που διεξάγει η Κύπρος για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας.

  • Εκφράζεται η προσδοκία, λόγω και των επικείμενων εξελίξεων, ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την τουρκική αδιαλλαξία και θα ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση του εθνικού μας ζητήματος και πραγματοποίηση του πόθου των προσφύγων για επιστροφή στην κατεχόμενη πατρίδα.
  • Η ΠΕΠ σημειώνει ότι παρόλο που πέρασαν σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια, ο πόνος συνεχίζει και θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος όσο η κατοχή συνεχίζεται και η Κύπρος εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη στα δύο, όσο η τύχη των αγνοουμένων μας δεν έχει διακριβωθεί, όσο οι πρόσφυγες βρίσκονται μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες και όσο στους απομείναντες εγκλωβισμένοι μας στερούνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα τους δικαιώματα.

“Στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής προστέθηκε πρόσφατα και η παράνομη εξαγγελία των Τούρκων για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου σε αντίθεση με τα ψηφίσματα των ΗΕ που προνοούν παράδοση της πόλης μέσω των ΗΕ στους νόμιμους κατοίκους της”, αναφέρεται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Επίσημα το τεμάχιο 7 σε Total–ENI: Επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ οι δύο κολοσσοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: