Όλο και καλύτερα: Η Χρυσή Αυγή μετά την εκλογική πανωλεθρία κλείνει και τα γραφεία της

O γραμματέας της ναζιστικής Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Την απόφαση να κλείσει τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της λεωφόρου Μεσογείων φέρεται να έχει αποφασίσει ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την εκλογική πανωλεθρία της 7ης Ιουλίου που τους άφησε εκτός Βουλής.

Όπως σημειώνει το newsbeast.gr, o Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι αδυνατεί να συντηρήσει τα γραφεία ενόψει και των των σοβαρών δικαστικών εξελίξεων που αναμένονται το προσεχές διάστημα .

Ήδη αναζητούνται άλλα κτίρια, σαφώς μικρότερα και φθηνότερα, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κόμμα στην περιοχή των Αθηνών, ενώ παράλληλα αναμένεται σίγουρα να κλείσει και μια σειρά τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα που παραμένουν ακόμη ενεργές.

Η Χρυσή Αυγή όλο το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μη λάμβανε κρατική χρηματοδότηση (καθότι από το 2013 έχει ανασταλεί με τροπολογία η χρηματοδότηση σε κόμματα των οποίων τα στελέχη διώκονται για εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικές πράξεις), αλλά είχε αρκετά έσοδα τόσο από δωρεές Ελλήνων, κυρίως ομογενών, όσο και από τις συνδρομές. Τώρα όμως που το κόμμα έχει πάρει την κατιούσα, οι ενισχύσεις έχουν μειωθεί δραματικά και μοιραία θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές στα έξοδα.

Απολογίες χωρίς βουλευτικό μανδύα

Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος και οι επερχόμενες δικαστικές εξελίξεις αφού μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κανονικά ήταν να απολογηθεί στις 28 Ιουλίου αλλά εξαιτίας λυποθυμικού επεισοδίου την προηγούμενη ημέρα, η σχετική συνεδρίαση αναβλήθηκε. Την Τετάρτη θα είναι η πρώτη ημέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη, που τα ηγετικά στελέχη δεν θα έχουν την προστασία του βουλευτικού μανδύα, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις, με το ένα πρόσωπο να δίνει στοιχεία για το άλλο στην προσπάθεια του καθενός να ελαφρύνει τη θέση του.

Με πληροφορίες από Newsbeast.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: