Ο Τραμπ θα υποστηρίξει Οικουμενικό Πατριαρχείο και Χριστιανισμό, δήλωσε ο Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. © Official White House Photo by Shealah Craighead
Ο Πρόεδρος Τράμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής που βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Σατέιτ Ντιπάρτμεντ ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί την Τρίτη το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ κι ο αρχιεπισκοπικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε ευτυχής γιατί είχε την αναπάντεχη χαρά και τιμή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Υπουργό Υγείας και άλλους υπουργούς, καθώς και μέλη του Κογκρέσου.

«Διαπίστωσα ότι ο Πρόεδρος είναι ένας γνήσιος, ειλικρινής, ευθύς και επικοινωνιακός άνθρωπος, ίδιος με αυτόν που βλέπουμε στην τηλεόραση. Μου μίλησα με μεγάλη εγκαρδιότητα και χάρηκα τη συζήτηση».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε πως διαπίστωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ «είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σ’ όλο τον κόσμο. Να φανεί υπερασπιστής των μειονοτήτων και των διωκομένων χριστιανών. Και θα υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία σε όλες τις προσπάθειες του Πατριαρχείου μας».

Ο κ. Ελπιδοφόρος είναι πιθανόν να έχει την Τετάρτη συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στο περιθώριο της διάσκεψης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαψεύδει ότι ζήτησε ή έλαβε ανταλλάγματα από το Ουκρανικό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal