ΝΑΙ από το State Department στην πώληση 7 ελικοπτέρων ΜΗ-60R στο Πολεμικό Ναυτικό

To State Department ;exei εγκρίνεi την πώληση ελικοπτέρων ΜΗ-60R στην Ελλάδα. Φωτογραφία , πηγή, LM




Απάντηση την LOR της χώρας μας για τη διάθεση των ελικοπτέρων MH-60 έδωσε επίσημα εδώ και λίγη ώρα με το πράσινο φως από το State Department για την πώληση επτά ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων και κυρίως ανθυποβρυχιακού πολέμου.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση εγκρίνεται η πώληση με εκτιμώμενο κόστος 600 εκ. δολαρίων για τα επτά ελικόπτερα ΜΗ-60R, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με πολυδιάστατο ραντάρ, σύστημα πολλαπλών φασματικών στόχων και πολλά άλλα ηλεκτρονικά συστήματα. Ανάμεσα την ανακοίνωση μπορεί κανείς να ξεχωρίσει πως τα ελικόπτερα θα συνοδεύουν και πολλά οπλικά συστήματα.
  • Μαζί με τα ΜΗ-60, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, υπάρχει επιπλέον Follow on support και τον υπάρχον στόλο των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού των γνωστών Aegean Hawk Sikorsky S-70, κάτι που θα δώσει μεγάλη ανάσα το ήδη πιεσμένο σύστημα με την προμήθεια ανταλλακτικών. Με την έλευση των ΜΗ-60 και τα πολύ πιο σύγχρονα συστήματα που διαθέτουν αναβαθμίζεται κατακόρυφα η επιχειρησιακή ικανότητα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο αλλά και σε μια σειρά αποστολών στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Αμερική η πώληση αυτή είναι υπέρ της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών για την βελτίωση της ασφάλειας μιας συμμάχου χώρας, κράτους μέλος του ΝΑΤΟ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική και την οικονομική πρόοδο της Ευρώπης. Τα ΜΗ-60 θα ενισχύσουν την ικανότητα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμείνει διαλειτουργικό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Συμμαχία. Με την έλευση των νέων ελικοπτέρων στην χώρα μας αντιμετωπίζονται πολύ καλύτερα οι μελλοντικές απειλές και προκλήσεις σε πολλούς τομείς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Όσο τα τουρκικά F-35 είναι στην Αμερική υπάρχει χρόνος στην Ελλάδα για αποφάσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: