Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας φθάνει στη Βουλή , Αθήνα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019. Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές των έξι κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Μύδροι ΚΚΕ κατά νέων ποινικών κωδίκων: Ευνοϊκοί για εγκληματίες και καταχραστές

Τις σφοδρές επικρίσεις που είχε ασκήσει το ΚΚΕ στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας επισημαίνει σε σχόλιό του το κόμμα.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει τα νέα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στο ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ευνοούνται παντός είδους μεγαλοκαταχραστές, υπόδικοι ή καταδικασμένοι σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και οι υπόδικοι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», επισημαίνεται.

  • «Από εκεί και πέρα ο δικομματικός καυγάς σε σχέση με αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να κρύψει την ουσιαστική ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, στη γενική αντιδραστική κατεύθυνση του νέου Ποινικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα τη συμφωνία τους, μεταξύ άλλων, για τους νέους “αμερικανόπνευστους” θεσμούς της ποινικής συνδιαλλαγής, ποινικής διαπραγμάτευσης και ποινικής διαταγής που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και καθιερώνουν ένα παζάρι ποινών που θα λειτουργεί εκβιαστικά σε βάρος φτωχών, ακόμη και αθώων κατηγορουμένων, και ευνοϊκά υπέρ διαφόρων οικονομικά ισχυρών. Αλλά και για την ενίσχυση της καταστολής απέναντι στα δικαιώματα και τις κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος», προσθέτει.

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του, καλεί τον λαό, αλλά και τους προοδευτικούς δικηγόρους και νομικούς να κάνουν υπόθεσή τους:

  • Να μην περάσουν οι αντιδραστικές ρυθμίσεις της ποινικής διαπραγμάτευσης, διαταγής και συνδιαλλαγής, που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.
  • Να καταργηθούν ο τρομονόμος και όλες οι διατάξεις που παρεμποδίζουν και καταστέλλουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.
  • Να εξασφαλιστούν σύγχρονες συνθήκες κράτησης ώστε να αντιμετωπιστεί η έξαρση του εγκλήματος μέσα στις φυλακές.
  • Να προχωρήσουν οι προσλήψεις και η στελέχωση των δικαστηρίων, των φυλακών, του συνόλου των υποδομών, ώστε να υπάρχει ουσιαστική επιτάχυνση της δίκης αλλά και αποτελεσματική επανένταξη όσων εκτίουν την ποινή τους.

Είμαστε εδώ υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά του λαού

“Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για τον ελληνικό λαό υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά του”, δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΚΚΕ θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του μόχθου, δήλωσε ο Κουτσούμπας