Μου είχαν προτείνει ν’ αλλάξω υπηκοότητα δήλωσε ο Κύπριος πρωταθλητής Παγδατής

File Photo: Μάρκος, Παγδατής. Φωτογραφία Goal.com cy




Ο Μάρκος Παγδατής ανακοίνωσε πως θέτει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα στο τένις.

Ο Κύπριος πρωταθλητής ανακοίνωσε πως το τουρνουά Γουίμπλεντον θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα λάβει μέρος, καθώς δεν μπορεί, λόγω των τελευταίων τραυματισμών, να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Ο 34χρονος πρωταθλητής αποκάλυψε πως στο παρελθόν του είχε ζητηθεί να αλλάξει υπηκοότητα αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελε, ενώ μίλησε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, εξηγώντας πως μοιράζονται την ίδια κουλτούρα και πως θα ήθελε να βρεθεί στην ομάδα του στο μέλλον:

«Μου έχει ζητηθεί να αλλάξω εθνικότητα, αλλά δε θα το έκανα ποτέ, για κανένα αντίτιμο. Είναι αυτό που είμαι, ο τόπος από τον οποίο είμαι.

Όταν ήμουν παιδί και έφυγα, έπρεπε να αφήσω την οικογένεια και τους φίλους μου και σκεφτόμουν πως αν άλλαζα εθνικότητα θα απογοήτευα όλους αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν τόσα πολλά για μένα», τόνισε σχετικά ο Παγδατής και δήλωσε για τον Τσιτσιπά:

«Είναι πρακτικά συμπατριώτης μου, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, είμαι χαρούμενος που του δίνω συμβουλές μέσα από την εμπειρία μου.

Έχω πολύ καλή σχέση με τον πατέρα του, όλοι λένε πως είναι απαιτητικός αλλά εγώ πιστεύω πως θέλει απλά το καλύτερο για το γιο του, και κάνει καταπληκτική δουλειά. Αν στο μέλλον με καλέσουν για να συνεργαστώ με την ομάδα τους, θα δεχτώ σίγουρα.»

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Αν την προηγούμενη εβδομάδα με ρωτούσε κανείς ποια ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, θα έλεγα τη νίκη επί του Φέντερερ στο Indian Wells.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο συναίσθημα το είχα πριν από μερικές μέρες, όταν έλαβα όλα αυτά τα μηνύματα από τους φιλάθλους.

Δεν περίμενα ότι θα άφηνα τόσο πολύ το στίγμα μου, όχι τόσο ως τενίστας, αλλά ως άνθρωπος. Κάτι είδαν σε εμένα, στην προσωπικότητα, το χαμόγελό μου.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει ένας αθλητής, το να αφήσει κάτι στο άθλημά του. Ο Τζόκοβιτς μου έγραψε κάτι πολύ όμορφο, με έκανε να νιώσω την ζεστασιά της αφοσιωσής του».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παραμένει στο No 6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις ο Τσιτσιπάς: Στο No 32 η Σάκκαρη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: